Galaxy S20 Ultra 5G: cât de rezistent este noul flagship Samsung cu preţ de 1400 dolari?

09.03.2020
Galaxy S20 Ultra 5G: cât de rezistent este noul flagship Samsung cu preţ de 1400 dolari?

Galaxy S20 este fără doar şi poate telefonul momentului, chiar dacă succesul evenimentului de lansare a fost cumva umbrit de epidemia aflată în plină desfăşurare.

Trecut deja printr-un teardown video, Galaxy S20 a dat potenţialilor cumpărători unele motive de îngrijorare în ce priveşte dificultatea reparaţiilor, înlocuirea acumulatorului fiind în special problematică.

Deşi este un telefon cu design cât se poate de convenţional, bine construit şi relativ uşor demontabil pentru intervenţii la centrul de service, Galaxy S20 vine cu acumulatorul fixat în imediata proximitate a ecranului folosind adezivi puternici, extragerea sa intactă fără a deteriora ecranul mult mai costisitor reprezentând o adevărată provocare.

Din fericire pentru fanii Samsung, Galaxy S20 Ultra 5G nu este nici pe departe la fel de fragil ca frăţiorul său cu design mult mai extravagant, Galaxy Z Flip.

Trecut prin setul obişnuit de probe al canalului YouTube JerryRigEverything, Galaxy S20 Ultra 5G flexează dar nu cedează în testul de îndoire, iar sticla Gorilla Glass ţine departe majoritatea zgârieturilor. Comparat cu Galaxy Z Flip, sticla Gorilla Glass 6 duce protecţia la zgârieturi de la un foarte slab nivel 2 pe scara MOHS până la nivelul 6, rezervat celor mai durabile materiale folosite în industria smartphone.

Galaxy S20 Ultra se dovedeşte a fi cel puţin la fel de rezistent ca predecesorul Galaxy S10 şi poate chiar mai bun decât actualul rival, iPhone 11 Pro.

Într-un clip separat, Galaxy S20 Ultra este trântit în mod controlat pe suprafaţa unui bloc de ciment, experimentul fiind repetat şi cu modelul iPhone 11 Pro. În timp ce ambele telefoane se sparg în cele din urmă, Galaxy S20 Ultra pare să reziste considerabil mai bine decât modelul Apple, fisurile apărând doar după lovituri succesive.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult