CAT S61 review – smartphone rezistent cu funcţie de termoviziune şi măsurarea calităţii aerului

CAT S61 review - smartphone rezistent cu funcţie de termoviziune şi măsurarea calităţii aerului
Prezentare

Asociat mai ales cu utilaje şi echipamente pentru construcţii, brandul Caterpillar este sinonim cu noţiunea de produs bine făcut şi care rezistă în timp. CAT S61 este un astfel de produs, foarte rezistent şi cu dotări deosebit de utile pentru profesionişti din diverse domenii: construcţii, inginerie, instalatori care lucrează sau nu în subteran, fermieri care doresc să vizualizeze temperatura din sere, pasionaţii de drumeţii şi chiar pentru uz militar.

CAT S61

Prezentare

Protejat cu un şasiu masiv din aluminiu finisat prin sablare, cauciuc aderent la partea din spate şi sticlă Gorilla Glass 5 la partea din faţă, CAT S61 poate rezista scufundării în apă şi căderii de la o înălţime de 2 metri pe suprafeţe de ciment, nu este „intimidat” de praful sau noroiul de pe şantier. Tastele de navigare Android sunt butoane fizice care pot fi apăsate şi prin mănuşi, la fel şi butoanele prezente în lateral. Pentru şi mai multă siguranţă, ecranul este încadrat pe contur cu o ramă din policarbonat şi o folie de protecţie care poate fi înlocuită la apariţia zgârieturilor.

Fără pretenţii de a câştiga concursuri de frumuseţe, telefonul CAT S61 are ca principal element distinctiv protuberanţa masivă lăsată la partea de sus, aparent pentru a face loc camerei video cu termoviziune.

Pe lista dotărilor pentru meseriaşi mai intră şi un senzor laser pentru măsurarea distanţei, respectiv senzor pentru măsurarea calităţii aerului. Cel din urmă este fi deosebit de util celor care desfăşoară activităţi în spaţii închise, telefonul putând detecta prezenţa în aer a compuşilor organici volatili a căror inhalare poate pune în pericol sănătatea, însă fără a stabili exact tipul acestora. Cu această funcţie activată, telefonul te va alerta atunci când spaţiul în care te afli necesită ventilare suplimentară. Chiar dacă nu se atinge nivelul de alertă funcţia de monitorizare a calităţii aerului va păstra măsurătorile făcute, punând la dispoziţie un grafic din care putem afla cât de mult ne-am expus la contaminanţi pe durata întregii zile.

Printre funcţiile suportate se mai numără şi monitorizarea nivelului de umiditate, respectiv temperatura ambiantă.

Protejate sub capace etanşe, găsim un conector USB-C şi ieşire pentru căşti. Surprinzător de masiv, SIM tray-ul este conceput pentru a permite extragerea cartelei SIM principale fără a deranja cardul microSD instalat. Din păcate, cei care doresc să beneficieze de suportul dual-SIM trebuie să renunţe la cea de-a doua cartelă SIM. Un alt neajuns este lipsa senzorului de amprente, fără de care va trebui să ne bazăm pe setarea unui cod PIN sau funcţia Face Unlock pentru securizarea telefonului.

Livrat cu o versiune nemodificată de Android 8.1, telefonul CAT S61 pune la dispoziţie şi un magazin App Toolbox în care putem găsi tot felul de aplicaţii pentru meseriaşi, împărţite pe categorii cum ar fi agricultură, construcţii, sport şi activităţi în aer librer, unelte, business, hobby, etc. Desigur, nu lipseşte nici magazinul standard Google Play, din care putem instala orice aplicaţii dorim.

La interior, CAT S61 adăposteşte un acumulator de 4500 mAh, suficient pentru aproximativ două zile de folosire normală. La final, funcţia de încărcare rapidă (Quick Charge 3.0) ne scuteşte de un timp de aşteptare prea lung.

Specificaţii:

  • Ecran: 5.2”, IPS, rată de aspect 16:9, rezoluţie FHD, densitate 424 ppi, interfaţa touch funcţionează şi cu degete umede
  • Chipset: Qualcomm Snapdragon 630
  • CPU: octa-core la 2.2GHz, nuclee Cortex A53
  • GPU: Adreno 508
  • Memorie 4GB RAM / 64GB stocare, micro SD (până la 256GB)
  • Conectivitate: Wi-Fi AC dual-band, Bluetooth 5.0, 4G LTE (600/150 Mbps), USB-C, jack 3.5mm
  • OS: Android 8.1 Oreo
  • Camera foto: 16MP, cu filmare 4K/30fps
  • Cameră frontală: 8MP, cu filmare 1080p
  • Cameră termoviziune:  senzor FLIR MSX cu domeniu de măsurare între -20°C şi +400°C. Suportă imagistică foto/video asistată de senzorul optic al camerei foto principale. Funcţie Live Stream
  • Alte dotări: radio FM, NFC, receptor GPS, senzor de monitorizare  a calităţii aerului, senzor laser pentru măsurarea distanţei (până la 8 metri)
  • Carcasă: şasiu din aluminiu cu inserţii de policarbonat şi cauciuc. Certificare MIL Spec 810G şi IP68 pentru protecţie la imersia apă până la adâncime de 3 metri, contactul cu praf şi umezeală, căderi repetate pe asfalt de la 1.8 metri înălţime. Sticlă Gorilla Glass 5 pentru protecţie ecran.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult