Ce ascunde la interior Mi Mix 2, noul smartphone Xiaomi cu design all-screen

09.11.2017
Ce ascunde la interior Mi Mix 2, noul smartphone Xiaomi cu design all-screen

Cea de-a doua versiune a telefonului Xiaomi Mi Mix, primul care introdus conceptul de telefon cu ecran „fără margini”, a fost dezasamblată până la ultima componentă, arătând diferenţe notabile faţă de primul model din serie.

Xiaomi Mi Mix 2 ascunde la interior o configuraţie motorizată de chipsetul Snapdragon 835, ajutat cu 6GB sau 8GB memorie RAM. Modelul „standard”, echipat cu 6GB RAM, este disponibil în versiuni cu 64GB, 128GB sau 256GB memorie internă, opţiunea pentru 8GB RAM fiind rezervată lui Xiaomi Mi Mix 2 Special Edition, livrat cu 128GB spaţiu de stocare şi carcasă din material ceramic.

Primul aspect care atrage atenţia este absenţa totală a şuruburilor le exteriorul carcasei, carcasa lui Xiaomi Mi Mix 2 putând fi deschisă prin extragerea panoului ceramic aplicat la partea din spate, posibilă doar după încălzirea prealabilă pentru slăbirea adezivului de fixare.

Placa electronică principală este protejată sub un scut din plastic, acesta având rolul de suport pentru diversele antene radio (GSM, Wi-Fi, NFC). Tot aici este amplasat şi blitz-ul LED. Parţial metalic, scutul aplicat peste placa electronică are şi rol de ecranare împotriva interferenţelor electromagnetice.

Comparat cu predecesorul Xiaomi Mi Mix, noul Mi Mix 2 prezintă diferenţe notabile la partea de hardware, începând cu dimensiunea plăcii electronice şi până la acumulatorul de 4300 mAh, vs 3300 mAh la modelul anterior.

Xiaomi Mi Mix 2 este livrat cu o versiune modificată de Android 7, personalizată folosind interfaţa MIUI 9 şi aplicaţii Xiaomi exclusive. Mi Mix 2 este disponibil în carcasă albă şi neagră, la un preţ situat în jurul sumei de 500 euro.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult