Chipsetul Snapdragon 810, confirmat pentru următoarea generaţie de telefoane cu Windows Phone

03.02.2015
Chipsetul Snapdragon 810, confirmat pentru următoarea generaţie de telefoane cu Windows Phone

Râvnit de utilizatori entuziaşti, dar ocolit de mulţi producători smartphone din cauza tendinţei sale către supraîncălzire, puternicul chipset Snapdragon 810 pare totuşi să aibă în faţă un viitor promiţător, după ce Microsoft a anunţat păstrarea parteneriatului cu Qualcomm şi pentru următoarea generaţie de telefoane cu sistem Windows Phone.

LG G Flex 2 - primul smartphone cu chipset Snapdragon 810

Respins de Samsung pentru echiparea seriei de telefoane Galaxy S6, dar adaptat cu succes pentru modelul rival LG G Flex 2, chipsetul Snapdragon 810 este aşteptat să-şi facă apariţia pe mai multe top-uri de gamă smartphone, multe dintre acestea urmând să fie dezvăluite cu ocazia expoziţiei MWC 2015 (2 – 5 martie). O proporţie semnificativă ar putea fi reprezentată de telefoane cu sistem Windows Phone, Microsoft mizând pe puterea chip-ului Snapdragon 810 pentru implementarea unor funcţii cheie dezvoltate pentru Windows 10.

Gândit ca o platformă unificată, Windows 10 aduce sub aceeaşi umbrelă ecosistemul Windows şi Windows Phone, oferind totodată integrare cu platforma Xbox One. Astfel. utilizatorii de PC-uri şi smartphone cu Windows Phone vor putea savura jocurile preferate de oriunde, atât timp cât au la dispoziţie o conexiune la internet suficient de puternică. Pentru scopul propus, chip-ul Snapdragon 810 pune la dispoziţie un CPU octa-core pe 64 biţi (4x Cortex-A57 şi 4x Cortex-A53), ajutând un GPU din seria Adreno 430 cu suport pentru ecrane 4K. Conexiunea la internet este asigurată cu ajutorul unui modem LTE Cat. 9, suportând viteze la download de până la 450 Mbps. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult