Cum arată Mate 30 Pro în realitate: prima fotografie cu telefonul, noi detalii despre hardware. Ar putea filma în 8K

17.09.2019
Cum arată Mate 30 Pro în realitate: prima fotografie cu telefonul, noi detalii despre hardware. Ar putea filma în 8K

Deja „febra” lansării unui nou smartphone începe să se simtă. La numai o săptămână după lansarea noilor iPhone-uri, Huawei urmează să anunţe următorul său model de top, despre care ştim deja destul de multe, însă „surprizele” continuă să apară pe căi neoficiale. Avem o nouă fotografie cu telefonul, de data aceasta în mâna unui utilizator, cât şi noi detalii despre capabilităţile acestuia, bazate pe fotografia unui stand de prezentare destinat magazinelor din China.

Fotografia cu dispozitivul prezintă spatele telefonului într-o nuanţă de verde, care nu pare foarte diferită de cea pe care Apple a prezentat-o săptămâna trecută pe iPhone 11 Pro. Nu este clar dacă şi acest model are o textură mată, întrucât are încă folia de protecţie din fabrică aplicată, însă se pare că verdele este o culoare destul de populară în ultima perioadă (inclusiv Nokia 7.2 vine într-o nuanţă similară).

Este confirmat astfel din nou sistemul cu patru camere pe partea din spate, încadrate într-un cerc şi blitz-ul poziţionat mai spre marginea dispozitivului, asemeni unei camere foto „clasice”. Mai mult, lipsa butoanelor de volum este evidentă în fotografie, doar butonul power fiind vizibil pe laterala telefonului. Huawei a lansat şi un nou clip de promovare care sugerează că butoanele de volum vor fi mutate pe partea din dreapta a telefonului pe marginea tactilă a ecranului „cascadă”. Rămâne de văzut cât de eficientă va fi această soluţie comparată cu butoanele fizice.

Noi detalii despre componentele interne ale lui Huawei Mate 30 Pro vin tot din China, de pe un stand de magazin fotografiat pe ascuns. Aici sunt confirmate din nou procesorul Kirin 990, acumulatorul de 4.500 mAh cu încărcare rapidă la 40W pe fir şi la 27W wireless, cele două camere de 40 megapixeli, camera de 8 megapixeli şi senzorul de adâncime, alături de ceva numit „ultra high definition night camera” şi „7680 frame super high speed photography”.

Având la dispoziţie un senzor de 40 megapixeli doar pentru filmare, Huawei va oferi probabil un soi de night mode doar pentru această funcţie. Traducerea ultimii capabilităţi pare să fie mai degrabă eronată, întrucât filmarea la 7680 cadre pe secundă nu are prea mult sens pe un telefon. În schimb, 7680 este numărul de pixeli pe orizontală a rezoluţiei 8K (7.680 x 4.320). Astfel, Huawei Mate 30 Pro ar putea fi primul telefon al unei companii importante care filmează în rezoluţie de patru ori mai mare decât 4K. Primul a fost Red Magic Mars 2, care filmează la 8K la numai 15 cadre pe secundă. Ne aşteptăm ca modelul Huawei să ofere filmare la 30 FPS.

Traducere: „Huawei Mate 30 Pro is equipped with Kirin 990 processor, rear dual 40MP main camera + 8MP telephoto + 3D deep sense camera, support ultra high definition night camera, 7680 frame super high speed photography, built-in 4500mAh battery, support 40W wired fast charge and 27W wireless fast charge, running EMUI10 operating system based on Android 10.”

În cele din urmă, avem detalii despre software-ul telefonului, care confirmă prezenţa EMUI 10 şi Android 10. Fiind însă vorba despre o reclamă din China, acesta oricum vine fără servicii Google, deci această informaţie nu este relevantă obligatoriu pentru modelele din Europa.

Mai sunt două zile până la anunţul oficial al seriei Mate 30 şi ne aşteptăm să aflăm noi detalii despre cele patru noi telefoane chiar înainte ca Huawei să le prezinte.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult