Cum arată noul design ales de Google pentru flagship-ul Pixel 4 XL

08.07.2019
Cum arată noul design ales de Google pentru flagship-ul Pixel 4 XL

Google a rupt tăcerea încă de luna trecută, publicând un teaser în care poate fi întrezărit designul părţii din spate a telefonului, arătând modulul quad-camera pregătit pentru seria Pixel 4 XL. Acum, putem vedea noul flaghip în toată splendoarea sa, ilustrat folosind schiţe CAD trimise de Google furnizorilor de accesorii Pixel 4.

Chiar dacă nu dezvăluie prea multe detalii despre configuraţia hardware, schiţele furnizate confirmă folosirea unui ecran cu diagonală de aproximativ 6.25”, cu ramă tradiţională lăsată la partea de sus. Chiar dacă măreşte puţin înălţimea carcasei, alegerea făcută evită perforarea sau decuparea suprafeţei utile a ecranului, detestată de foarte mulţi utilizatori.

Sunetul este redat prin difuzoare plasate la partea de jos a ecranului, experienţa stereo putând completată folosind casca audio în rolul celui de-al doilea difuzor, după exemplul actualului model Pixel 3. În lipsa conectorului jack 3.5 mm, căştile vor putea fi conectate prin interfaţă bluetooth sau cu adaptorul pentru port USB-C inclus în pachetul cu accesorii.

Carcasa cu dimensiuni 160.4 x 75.2 x 8.2mm adăposteşte o cameră foto principală cu patru module optice, ornamentul de formă rectangulară ducând grosimea finală la un rezonabil 9.3 mm. Detaliile acestuia nu sunt cunoscute, dar aşteptările sunt pentru o configuraţie cu lentile telephoto (zoom optic) şi senzor ToF pentru aplicarea efectelor de profunzime.

Absent pe carcasă, senzorul de amprente ar putea face parte din modulul ecranului. Alternativ, banda lăsată la partea de sus ar putea acomoda un senzor avansat pentru recunoaştere facială, oferit în locul funcţiei de scanare a amprentei.

Pe lista dotărilor speciale s-ar putea găsi şi un nou senzor cu tehnologie RADAR, folosit pentru a interpreta comenzi gesticulate în faţa telefonului, sau alt scop rămas deocamdată necunoscut.

Google este aşteptat să livreze seriile Pixel 4 şi 4 XL împreună cu chipsetul Snapdragon 855 şi 6GB memorie RAM, în preajma lunii octombrie.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult