Cum arată primul smartphone Nokia prototip, pregătit pentru anul 2016

13.01.2016
Cum arată primul smartphone Nokia prototip, pregătit pentru anul 2016

Faptul că Nokia pregăteşte lansarea de noi modele smartphone în a doua jumătate a acestui an nu mai este un simplu zvon, planul fiind acum susţinut şi cu o primă serie de poze ilustrând un presupus smartphone prototip.

Pregătit în carcasă metalică, dispozitivul poartă logo-ul Nokia pe spatele carcasei, cât şi inscripţia “Property of Nokia”, indicând statutul de prototip ce nu este destinat pentru comercializare.

Observat din faţă, prototipul arată acelaşi logo Nokia, plasat deasupra unui ecran măsurând 5.2˝ – 5.5˝.

Dacă la partea din faţă designul pare unul generic, spatele carcasei de tip unibody arată promiţător, telefonul părând să fie destul de suplu şi uşor de manevrat cu o singură mână.

Cum arată primul smartphone Nokia prototip, pregătit pentru anul 2016

Lăsând la o parte designul exterior, adevărata surpriză ar putea să fie la partea de software, unde zvonurile anunţă funcţii inovatoare care îmbunătăţesc interacţiunea prin comenzi touch şi gesturi aplicate deasupra ecranului. Performanţe competitive sunt aşteptate şi la partea de sunet, respectiv camera foto, unde Nokia are experienţă considerabilă cu seria de telefoane Pure View.

Potrivit informaţiilor circulate de surse credibile, Nokia lucrează la trei modele de telefoane cu Android, toate fiind deja în fază de testare cu exemplare prototip funcţionale, noi imagini şi detalii despre acestea urmând să fie dezvăluite în curând.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult