Două posibile design-uri pentru Huawei P40 Pro. Cum va arăta următorul telefon de top

30.12.2019
Două posibile design-uri pentru Huawei P40 Pro. Cum va arăta următorul telefon de top

Huawei urmează să lanseze în primăvară P40 Pro, următorul său smartphone de top, în ciuda problemelor pe care compania le are pe partea software. Lansarea Mate 30 şi Mate 30 Pro a demonstrat că vânzările din China sunt de ajuns pentru a ţine compania în topul producătorilor, în timp ce disponibilitatea limitată în alte regiuni, pentru fanii pasionaţi, a oferit celor care şi-au dorit cu adevărat accesul la acest model. Chiar dacă suntem aproape de lansarea P40 Pro, design-ul exterior este încă incert, având la dispoziţie mai multe variante bazate pe informaţiile care s-au scurs pe internet.

Cele două variante noi de design pe care le avem acum la dispoziţie nu sunt extrem de diferite între ele, folosind aceleaşi elemente, dar ordonate diferit pe corpul dispozitivului.

Huawei P40 Pro: perforare mare în display

Prima variantă vine de la @9TechEleven şi sugerează că P40 pro va avea un design mai degrabă apropiat de cel al lui Galaxy S10 pe partea din faţă şi de cel al presupusului Galaxy S11 pe spate. Ecranul pare să adopte un decupaj în colţul stânga-sus în formă ovală, similar cu cel de pe Galaxy S10+. Motivul pare să fie integrarea unui modul cu două camere. În rest, design-ul prezentat pare să fie lipsit de ramă în jurul display-ului, iar marginile par a fi curbate, similar cu ceea ce am văzut în leak-urile precedente.

Pe partea din spate, avem un modul de cinci camere, încadrat într-un dreptunghi cu colţuri rotunjite. Nu este tocmai clar care ar fi scopul fiecărei camere în parte, însă putem presupune că măcar patru dintre ele vor fi similare cu ceea ce am văzut anterior pe dispozitive huawei: cameră wide, cameră ultra-wide, zoom şi un senzor 3D TOF. Cea de-a cincea cameră ar putea fi una macro, sau una dedicată filmării, ca în cazul Mate 30 Pro. Modulul de cameră pare să fie similar cu cel de pe Galaxy S11 pe care l-am văzut în leak-uri.

Huawei P40 Pro: şase camere pe spate

Un alt design din leak-uri sugerează însă că P40 Pro ar putea fi inspirat mai degrabă de Galaxy Note10. Ecranul curbat ar putea fi perforat doar în partea centrală, cu spaţiu pentru o singură cameră foto. Având în vedere că seria P nu a avut niciodată mai mult de o cameră frontală sau un senzor foto/video standard, ar fi mai uşor de crezut că nici P40 nu va adopta un modul foarte complex, această caracteristică fiind păstrată pentru dispozitivele din gama Mate.

Pe partea din spate însă, acest design propune nu mai puţin de şase senzori foto. Cinci dintre ei par a fi integraţi în modulul dreptunghiular, similar în design cu cel al design-ului anterior prezentat, iar unul în plus, cel de tip 3D TOF, fiind amplasat undeva în partea de jos, alături de blitz. De altfel, separarea senzorilor 3D de camera principală este ceva ce am văzut atât pe Huawei P40 Pro, cât şi pe Galaxy Note10+ de la Samsung.

Oricare ar fi varianta pe care Huawei o va aduce pe piaţă, este destul de clar că modelul P40 Pro va avea multe camere foto pe spate. Având în vedere că Xiaomi, Samsung şi Apple au început să se apropie de performanţa dispozitivelor sale, Huawei cu siguranţă va încerca să împingă şi mai mult capabilităţile de captură ale dispozitivelor sale în 2020. Va fi interesant de văzut însă ce camere noi va aduce acest telefon, întrucât producătorul chinez este recunoscut în ultimii ani pentru inovaţii în special în acest domeniu, oferind prima dată cele mai noi funcţii foto şi video.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult