DxOMark: Camera de pe LG G7 ThinQ comparabilă cu cea a concurenţei de acum doi ani

19.10.2018
DxOMark: Camera de pe LG G7 ThinQ comparabilă cu cea a concurenţei de acum doi ani

LG G7 ThinQ a fost lansat în vară, însă de atunci nu am mai auzit foarte multe despre el. Acest model nu pare să fi fost un mare succes pentru LG, în ciuda faptului că înainte de lansare compania se lăuda cu faptul că a regândit complet acest dispozitiv şi că va veni pe piaţă cu funcţii şi preţuri competitive. Se pare însă că unul dintre motivele pentru care nu a avut succes poate fi şi camera foto, care a fost testată de curând de DxOMark, rezultatele fiind destul de slabe.

Spre diferenţă de alte companii, LG a ales pentru LG G7 ThinQ doi senzori de 16 megapixeli, ceva ce vedem în general pe dispozitive de buget, modelele de senzori premium fiind în general de 12 megapixeli cu dimensiune cât mai mare. Astfel, în ciuda diafragmei f/1.6 cu deschidere mare, senzorul nu poate capta prea multă lumină, întrucât este foarte mic, iar pixelii foarte „înghesuiţi” pe suprafaţa acestuia.

Din aceste motive, camera oferă o dinamică limitată, detaliile fiind pierdute în fotografii cu multă lumină sau cu multă umbră, în timp ce zgomotul de imagine poate apărea chiar şi atunci când nu te-ai aştepta, în condiţii de iluminare bună. Nu în ultimul rând, modul „bokeh” oferă decupaj slab în comparaţie cu alte modele de pe piaţă. Fotografiile sunt însă bine calibrate din punct de vedere al balansului de alb pe modul auto, în timp ce culorile sunt naturale.

La capitolul video, expunerea este corectă de cele mai multe ori, iar culorile rămân naturale chiar şi în iluminare de interior, însă problemele cu focalizarea şi artefactele care apar pe imagine în mişcare sunt deranjante.

Cu un scor de 84 pentru fotografie şi 79 pentru video, DxOMark a acordat lui LG G7 ThinQ un scor total de 83 puncte. Acesta îl pune deasupra modelului LG V30 de anul trecut, care a atins 82 de puncte şi pe acelaşi nivel cu Sony Xperia XZ Premium. Deasupra sa sunt dispozitive precum Nokia 8 Sirocco cu 84 puncte, Apple iPhone 7 cu 85 puncte, iPhone 7 Plus cu 89 Puncte şi Samsung Galaxy S7 Edge cu 89 puncte. Acesta este însă telefonul LG cu cel mai bun scor de până acum.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult