LG V40 ThinQ a fost anunţat oficial. Detalii complete despre noul flagship

04.10.2018
LG V40 ThinQ a fost anunţat oficial. Detalii complete despre noul flagship

LG V40 ThinQ a fost în ultimele câteva luni unul dintre smartphone-urile în jurul căruia s-au creat multe discuţii, leak-urile despre acesta dezvăluind câteva detalii interesante. Anunţul oficial făcut azi-noapte de către LG confirmă toate aceste informaţii „neoficiale”, în special pe cele legate de camerele foto ale telefonului. Da, acesta este primul smartphone de pe piaţă echipat cu cinci senzori foto, trei dintre aceştia fiind poziţionaţi pe spate şi doi pe partea din faţă.

LG V40 ThinQ – design

La prima vedere, LG V40 ThinQ vine cu un design familiar, fiind doar o versiune puţin mai mare a lui LG G7 ThinQ, lansat în vara acestui an. Dispozitivul nu se depărtează foarte mult de predecesorul său nici din punct de vedere al configuraţiei hardware, fiind mai degrabă un upgrade similar cu cel pe care Samsung îl face între seriile Galaxy S şi Galaxy Note, cu menţiunea că V40 nu vine şi cu un stylus.

Pe partea din faţă găsim un ecran OLED cu diagonală de 6,4” cu rezoluţie QHD+ (3.120 x 1.440 pixeli, format 19,5:9) compatibil cu standardul HDR şi decupat în partea de sus. În decupaj avem difuzorul pentru apeluri şi cele două camere foto frontale. V40 ThinQ este realizat predominant din sticlă, cu panouri curbate pe ambele părţi, iar rama metalică de la mijloc găzduieşte  butoanele uzuale (volum şi power) şi un buton pentru Google Assistant care nu poate fi configurat pentru altă funcţie.

Pe partea din spate, telefonul vine cu noul sistem triple camera, un senzor de amprentă şi… cam atât. Important de menţionat este faptul că acest model vine echipat şi cu un jack audio (şi un amplificator digital pe 32 de biţi pentru calitate audio îmbunătăţită), LG fiind printre puţinii producători care încă oferă aşa ceva. De asemenea, încărcarea wireless este păstrată de la generaţiile precedente, iar rezistenţa la apă şi praf la standard IP68 rămâne.

LG V40 ThinQ – hardware

La interior, telefonul foloseşte acelaşi chipset de top de la Qualcomm, modelul Snapdragon 845, pe care îl găsim pe majoritatea smartphone-urilor de top de pe piaţă, alături de o configuraţie cu 6 GB RAM şi 64 sau 128 GB stocare internă. Telefonul oferă şi acces la un slot microSD pentru cei care vor să extindă stocarea. Acumulatorul de 3.300 mAh poate părea mic în comparaţie cu alte dispozitive de pe piaţă de dimensiuni similare, însă este similar cu cel de pe iPhone XS Max în dimensiune, care reuşeşte să ofere autonomie destul de bună, deci nu sunt multe motive să credem că nu este de ajuns pentru V40 ThinQ.

Camerele foto sunt atracţia principală a acestui model, iar LG a încercat să ofere un dispozitiv care să ofere versatilitate şi multe funcţii avansate. Avem de a face cu un senzor principal de 12 megapixeli (1,4nm), cu stabilizare optică şi diafragmă f/1.5, care ar trebui să ofere performanţă foarte bună, în special în condiţii de iluminare slabă. Apoi, avem un senzor de 16 megapixeli (1nm) cu obiectiv f/1.9 cu deschidere largă, ceva ce m mai întâlnit în trecut pe dispozitive LG, iar în cele din urmă, senzorul al treilea vine cu rezoluţie de 12 megapixeli (1nm) cu obiectiv f/2.4 tele, care apropie de două ori (zoom 2x).

Pe partea din faţă, camerele nu oferă rezoluţii de zeci de megapixeli, asemeni altor dispozitive din ultima perioadă, însă vine cu două lentile diferite. Avem senzorul principl de 8 megapixeli f/1.9 cu focală standard şi un senzor de 5 megapixeli f/2.2 cu deschidere largă, pentru autoportrete alături de mai multe persoane.

LG V40 ThinQ – Specificaţii

Ecran 6,4”, OLED, rezoluţie 3.120 x 1.440 pixeli, HDR, format 19,5:9
Sistem de operare Android 8.1
Chipset Qualcomm Snapdragon 845
Procesor octa-core (8 x Kryo 385 Core @ 2,8 GHz)
Procesor grafic Adreno 630
RAM 6 GB
Stocare 64/128 GB
Card da, până la 2 TB
Date HSPA, LTE 
Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac (dual-band)
Bluetooth 5.0
USB USB Type-C
Cameră foto cameră triplă 12 MP (1,4 nm), f/1.5, OIS + 16 MP f/1.9 (1.0 nm) ultra-wide + 12 MP (1.0 nm) f/2.4, zoom 2x 
Filmare video 3840 x 2160 pixeli @ 60 FPS
Cameră foto frontală cameră duală 8 MP f/1.9 + 5 MP f/2.2 (ultra-wide)
Baterie 3.300 mAh
Dimensiuni 158,7 x 75,8 x 7,7mm
Greutate 169 grame
Culori New Aurora Black / New Platinum Gray / New Moroccan Blue / Carmine Red
Altele Cine Shot / Triple Preview / Triple Shot / AI CAM / AI Composition / Boombox Speaker / Google Assistant / Google Lens / AI Haptic / 32-bit Hi-Fi Quad DAC / DTS:X 3D Surround Sound / Super Far Field Voice Recognition / IP68 / HDR10 / Face Recognition / Fingerprint Sensor / Qualcomm® Quick Charge™ 3.0 Technology (Qualcomm® Quick Charge™ 4 Compatible) / Wireless Charging Qi / MIL-STD 810G Compliance / FM Radio


LG V40 ThinQ – Preţ şi disponibilitate

Momentan nu există un preţ oficial şi nici o dată concretă pentru lansarea în Europa a lui LG V40 ThinQ, însă cel mai probabil acestea vor fi comunicate foarte curând. Pentru Statele Unite, preţul va fi undeva în jurul a 900 de dolari.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult