DxOMark: iPhone XR are cel mai bun sistem single-camera de pe piaţă

07.12.2018
DxOMark: iPhone XR are cel mai bun sistem single-camera de pe piaţă

Ştiam încă de la sfârşitul lunii octombrie că iPhone XR este un smartphone care beneficiază de o cameră excelentă, însă DxOMark vine acum cu dovada ştiinţifică: acesta este cel mai performant telefon cu o singură cameră la capitolul foto. În jurul său găsim exclusiv modele de telefoane cu două sau mai multe camere, acesta fiind primul dispozitiv de acest gen care a depăşit scorul de 100 de puncte.

Nici nu este de mirare că iPhone XR reuşeşte să atingă o performanţă atât de înaltă în topul telefoanelor testate pe DxOMark. Acesta beneficiază de o cameră identică faţă de cea de pe iPhone XS, telefonul care se află pe locul al doilea în acest moment, singura diferenţă fiind lipsa camerei cu zoom. A fost lăudată plaja dinamică a camerei, captura detaliilor indiferent de condiţiile de iluminare, culorile plăcute şi focalizarea rapidă la capitolul foto, însă lipsa unei camere secundare duce la un zoom de calitate slabă. De asemenea, în lumină slabă apare un zgomot de imagine foarte pronunţat, în timp ce modul portret nu poate realiza un efect de blur realist în spatele subiectului.

La capitolul video, iPhone XR se comportă similar cu iPhone XS. Vine cu stabilizare foarte bună, captează detalii bune în toate condiţiile de iluminare, are o plajă dinamică largă şi focalizează foarte repede. Din păcate, balansul de alb poate să nu fie atât de bun în anumite condiţii de iluminare, iar zgomotul este din nou foarte pronunţat în lumină slabă, o consecinţă a dimensiunilor reduse ale senzorului.

Totuşi, cu un scor foto de 103 şi unul video de 96, nota finală agregată de 101 puncte punând acest model peste Galaxy S9, Xiaomi Mi 8, Google Pixel 2, Huawei Mate 10 Pro şi iPhone X de anul trecut. Totuşi, deasupra sa în top se află în continuare şase modele, printre care enumerăm Huawei P20, Xiaomi Mi MIX 3, Galaxy Note9, HTC U12+, iPhone XS şi campionul care ocupă primul loc încă din primăvară, Huawei P20 Pro.

DxOMark încă nu a testat modelele mai noi de la Huawei şi Google, Mate 20 Pro şi Pixel 3, însă cu siguranţă acestea vor fi următoarele care se vor lupta pentru locul întâi în top. De asemenea, Galaxy A7 şi Galaxy A9, telefoanele cu trei, respectiv patru camere de la Samsung sunt complet absente de pe pagina DxOMark.

Puteţi citi articolul DxOMark în totalitate pe site-ul lor.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult