Essential Phone 2: camera sub display confirmată din nou de un brevet

07.03.2019
Essential Phone 2: camera sub display confirmată din nou de un brevet

Essential Phone se apropie cu paşi repezi de aniversarea de doi ani de la lansare, compania lui Andy Rubin reuşind între timp să lanseze doar câteva accesorii pentru acesta. Detalii despre un posibil Essential Phone 2 au tot apărut în perioada de după lansarea originalului, însă niciunul dintre conceptele care au ajuns pe internet nu s-a materializat, compania având probleme financiare după eşecul pe piaţă al lui PH-1. Noi detalii despre Essential Phone 2 sugerează că acesta ar putea tinde spre un design revoluţionar pe piaţă, cu o cameră foto ascunsă sub display, fără decupaje, panouri perforate sau alte artificii de design.

LetsGoDigital a scos la iveală un nou brevet al companiei Essential, care propune un design evoluat pentru un nou smartphone. Este vorba despre un dispozitiv care ar avea partea din faţă acoperită complet de un ecran, de sus până jos, cu margini egale pe toate lateralele, fără notch. Acesta ar păstra liniile de design ale originalului PH-1, cu senzor de amprentă pe partea din spate, conectori magnetici pentru accesorii şi camere foto duale.

Desigur, desenele care acompaniază brevetele nu sunt întotdeauna folosite pentru a realiza design-ul final al unui dispozitiv. Este posibil ca Essential să fi folosit şablonul telefonului original doar pentru a breveta telefonul cu display complet şi fără notch, versiunea finală putând integra tehnologii mai noi precum un senzor de amprentă în display.

Din păcate, lansarea unui astfel de telefon ar necesita foarte multe resurse investite în partea de cercetare şi dezvoltare, iar compania şi-a concentrat atenţia în ultima perioadă pe realizarea unui nou serviciu AI, care să funcţioneze alături de un smartphone. Practic, Essential doreşte să lanseze un adevărat asistent virtual dedicat, care să poată face anumite lucruri pentru utilizator fără ca acesta să îi dea neapărat comenzi vocale.

Cum am văzut în ultima perioadă însă, prima companie care vine cu un nou concept de design, sau care integrează o nouă tehnologie, nu este obligatoriu şi cea care va aduna beneficiile de pe urma acestora. În industria smartphone-urilor s-a demonstrat că uneori este mai bine să adopţi mai târziu o tehnologie deja maturizată.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult