Essential Phone a fost supus la testul suprem: impactul cu solul [VIDEO]

12.09.2017
Essential Phone a fost supus la testul suprem: impactul cu solul  [VIDEO]

Essential Phone a dovedit că este bine construit, iar majoritatea pericolelor uzuale, precum obiecte ascuţite, căldura intensă sau îndoirea nu sunt probleme pentru acest dispozitiv. Desigur, nu mulţi au avut curajul să încerce să testeze rezistenţa la impactul cu solul, însă era de aşteptat ca un telefon cu display până în margine să fie foarte fragil. Din păcate, chiar cea mai greu de schimbat componentă, display-ul este cel care cedează primul.

Zack Nelson, deţinătorul canalului de YouTube JerryRigEverything, a decis să testeze şi durabilitatea la şocuri mecanice a lui Essential PH-1, întrucât acesta este realizat din materiale mai neobişnuite: oţel şi ceramică. Întrucât ceramica este mult mai tare decât sticla, la impact aceasta ar trebui în teorie să se spargă, însă testul de faţă confirmă însă că nu este cazul.

Încă de la primul impact cu solul, display-ul s-a spart în mai multe locuri, de la o distanţă nu foarte mare de sol (de la nivelul genunchiului). După repetate încercări de a avaria şi partea din spate, Zack a concluzionat că această parte este mult mai rezistentă. Telefonul supravieţuieşte la aruncări repetate, iar rama din oţel pare să reziste mai bine la impactul cu solul decât o ramă obişnuită de aluminiu, pe care apar imediat semne şi îndoituri.

Concluzia în cazul lui Essential Phone este ca utilizatorii să încerce să îl protejeze măcar cu o folie de protecţie pe partea din faţă, dacă nu chiar cu un bumper care să protejeze în special marginile display-ului. Având în vedere că display-ul este aproape imposibil de reparat fără ca telefonul să fie şi mai rău avariat, este indicat ca utilizatorii să aibă o grijă mai specială atunci când folosesc un asemenea dispozitiv.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult