Galaxy A90 va fi un „flagship accesibil” de la Samsung, cu specificaţii high-end şi ecran fără notch

11.07.2019
Galaxy A90 va fi un „flagship accesibil” de la Samsung, cu specificaţii high-end şi ecran fără notch

 Samsung ar putea să intre pe piaţa de smartphone-uri de tip „flagship accesibil” odată cu lansarea lui Galaxy A90. Doar dispozitivele Galaxy S şi Galaxy Note erau echipate cu chipset-uri de top până în prezent, însă se pare că A90 va fi primul său model mid-range premium cu procesor la fel de puternic precum modelele high-end şi cu un design nou, cu ecran neperforat. Design-ul acestui model a fost dezvăluit de unul dintre producătorii de accesorii, care sugerează că vom avea parte de un telefon similar cu S9, dar cu hardware intern de S10.

După cum sugerează şi imaginea de mai sus, Galaxy A90 va fi un smartphone inspirat de design-ul lui Galaxy S9+. Acesta va beneficia de un design al capacului din spate cu un sistem de camere poziţionat central pe verticală. Acest sistem va beneficia însă de trei camere foto, în format 48+12+5 megapixeli, iar senzorul de amprentă lipseşte de pe această parte. Acesta a fost integrat însă în display, asemeni modelor Galaxy A50, A70 şi A80, deja lansate.  Se pare că va exista şi o altă versiune a lui Galaxy A90 cu un sistem de camere 48+8+5 megapixeli. Cel mai probabil, camera secundară este de tip ultra-wide, iar cea de-a treia este pentru adâncime.

În partea de sus a telefonului putem observa un mic orificiu, probabil pentru camera foto frontală. Aceasta ar putea fi de tip pop-up, asemeni dispozitivelor OnePlus 7 Pro sau Vivo NEX, poziţionată însă central. Acest model renunţă la sistemul de cameră rotativ de pe Galaxy A80, care probabil că ar creşte şi mai mult preţul dispozitivului.

Zvonurile vorbesc despre integrarea unui chipset Snapdragon 855 şi a unui modem 5G în Galaxy A90, ceva necaracteristic pentru gama mid-range premium de la Samsung. Va fi interesant de urmărit acest model însă, întrucât acesta ar putea fi cel mai ieftin telefon Samsung echipat cu modem 5G. Samsung Galaxy S10+ deja depăşeşte pragul de 1.000 de euro, în timp ce Note10 în variantă 5G va fi cu siguranţă şi mai scump.

Având în vedere că Galaxy A80 costă în România 3.200 lei, cu siguranţă Galaxy A90 va fi mai scump decât atât chiar şi în variantă 4G. Probabil că Samsung va încerca să poziţioneze acest model undeva sub 1.000 de euro în variantă 5G, pentru a oferi concurenţă pentru modelele Xiaomi şi Huawei care sunt deja lansate pe piaţă. Având însă în vedere că un Galaxy S10 poate fi cumpărat deja la un preţ redus de 3.400 lei, iar S10+ la 3.850 lei, A90 nu ar trebui să fie mult mai scump de atât, mai ales când luăm în considerare sistemul de cameră, care cu siguranţă nu va fi la fel de performant.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult