Galaxy Fold, testat în carcasa de protecţie oficială cu rezultate dezamăgitoare

Galaxy Fold, testat în carcasa de protecţie oficială cu rezultate dezamăgitoare

Deşi au depus eforturi considerabile pentru îmbunătăţirea mecanismului de pliere a ecranului, prevenind astfel manifestarea defectelor care au determinat amânarea lansării Galaxy Fold, inginerii Samsung nu par foarte încrezători în fiabilitatea pe termen lung a dispozitivului.

În mod excepţional, compania sud-coreeană a publicat un ghid cu instrucţiuni pentru folosirea „corectă” a telefoanelor Galaxy Fold. Acoperind şi scenariul defectării ecranului, Samsung oferă înlocuirea acestuia la un cost rezonabil.

Fără să surprindă pe nimeni, un exemplar Galaxy Fold din noua revizie hardware a apărut deja manifestând simptome indicând defectarea prematură a ecranului.

Dar cum se prezintă Galaxy Fold dacă este folosit în mod responsabil, cu o carcasă de protecţie agreată de Samsung, dar telefonul suferă totuşi un accident în care este scăpat pe jos?

Luând drept exemplu scenariul unei căderi de înălţimea de 1.8 metri, corespunzător folosirii telefonului la ureche, exemplarul Galaxy Fold aflat în carcasa de protecţie oficială se alege cu ambele ecrane defecte (intern şi extern). Un aport semnificativ la deznodământul experimentului l-ar putea avea şi greutatea de 263 grame, energia disipată la momentul impactului copleşind structura de rezistenţă a telefonului.

Vestea bună este că plierea „corectă” a telefonului folosind o maşinărie special construită pentru testarea anduranţei ecranului şi balamaua reproiectată a dat rezultate încurajatoare, Galaxy Fold rezistând la 120000 deschideri succesive, corespunzătoare unei utilizări intensive timp de 3 ani.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult