Galaxy Note 10+ sau iPhone XS Max? Care flagship este mai bun pentru cei neîndemânatici

Galaxy Note 10+ sau iPhone XS Max? Care flagship este mai bun pentru cei neîndemânatici

Telefoane cu preţ de peste 1000 de euro, trântite pe un bloc de ciment pentru a afla care e mai rezistent. Ambele sunt acoperite cu sticlă pe ambele părţi, finisaje cromate pe lateralul carcasei şi reprezintă adevărate bijuterii tehnologice.

Abia lansat, Galaxy Note 10+ vine protejat cu sticlă Gorilla Glass 6, aplicată prin lipire cu adeziv puternic pe un şasiu metalic surprinzător de rezistent. Formulată în primul rând pentru a ţine departe urmele de zgârieturi, sticla minerală nu este cea mai fericită alegere pentru absorbţia loviturilor puternice, cum sunt cele primite în urma unei căzături de la înălţime.

Similar, iPhone XS Max vine acoperit cu sticlă minerală pe faţă-verso, doar conturul metalic al carcasei promiţând o minimă protecţie în cazul loviturilor primite direct pe muchia laterală.

Din păcate, carcasa acoperită cu ceea ce Apple descrie drept cea mai durabilă sticlă pentru smarphone din lume nu a rezistat nici măcar unei singure căzături pe ciment. Studiind ambele exemplare testate, observăm că spatele acoperit cu sticlă curbată pe modelul Galaxy Note 10+ este mult mai „înflorit” decât rivalul iPhone, nu că asta consola prea mult proprietarul ghinionist.

Decizia folosirii unei rame metalice pe conturul carcasei s-a dovedit inspirată pentru ambele modele, cel mai des întâlnit tip de căzătură lăsând daune vizibile în zona de impact, dar ecranul intact. Probabil că dacă spatele din sticlă nu ar fi fost deja fisurat în primul test pe ambele modele, cele două ar fi putut evita o vizită costisitoare la centrul de service.

În mod similar căderii pe spate, impactul cu ecranul în jos pe suprafeţe dure din ciment sau asfalt nu prea are şanse la un deznodământ fericit, sticla foarte mult subţiată din considerente de reducere a greutăţii finale neputând absorbi loviturile puternice.

Singura veste bună este că în cazul spargerii ecranului, interfaţa touch şi suprafaţa de afişare vor continua să funcţioneze normal pe ambele telefoane, Galaxy Note 10+ rămânând funcţional chiar şi după 10 trânte consecutive.

Obţinând un scor de 37 puncte din 40 posibile, Galaxy Note 10+ a fost declarat mai rezistent decât rivalul iPhone XS Max (34 puncte). Însă Apple va avea ocazia să-şi demonstreze din nou superioritatea în mai puţin de o lună, zvonurile circulate până acum descriind pentru iPhone 11 o carcasă mult îmbunătăţită.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult