Cât de rezistent este Galaxy Note10+, noul flagship Samsung

23.08.2019
Cât de rezistent este Galaxy Note10+, noul flagship Samsung

Dispozitivele Samsung au evoluat în ultimii ani cu paşi înceţi, la nivel fundamental, toate dispozitivele lansate începând cu generaţia Galaxy S6 fiind similare. Acestea sunt construite din aluminiu pe margini şi sticlă curbată pe ambele părţi, acestea fiind dispozitive elegante, alunecoase, arătoase şi foarte fragile la un impact cu solul. Se pare însă că Samsung continuă să construiască dispozitive foarte rezistente la utilizarea de zi cu zi, după cum reiese şi din testele realizate cu Galaxy Note10+ pe canalul de YouTube JerryRigEverything.

Testele de rezistenţă de pe JerryRigEverything sunt deja o tradiţie pentru fiecare lansare importantă de smartphone-uri. Acestea confirmă faptul că dispozitivul este într-adevăr realizat din aluminiu şi sticlă, panourile de pe faţă şi spate fiind rezistente la zgârieturi în parametri normali. Toate elementele exterioare de pe margine sunt realizate din metal, lucru care asigură robusteţea dispozitivului atunci când vine momentul pentru testul de îndoire.

Galaxy Note10+ nu se curbează aproape deloc, iar sticla de pe ambele părţi rezistă, chiar şi fără să se dezlipească de carcasă. Practic, telefonul îşi păstrează rezistenţa la apă şi praf chiar dacă este îndoit într-o manieră neobişnuită.

Singurul element cu adevărat fragil este însă chiar elementul care face diferenţa între dispozitivele din seria Galaxy Note şi celelalte de pe piaţă: stylus-ul S-Pen. Acesta este realizat din plastic şi poate fi cu uşurinţă rupt. Acesta poate fi însă înlocuit la fel de uşor, întrucât Samsung vinde rezerve pentru cei care îl pierd sau reuşesc să îl strice.

Ba chiar şi senzorul de amprentă ultrasonic pare să fie rezistent şi să funcţioneze după o perioadă de abuz, acesta citind amprenta chiar şi într-o zonă foarte zgâriată. De altfel, display-ul, care a fost numit cel mai performant de până acum de către DisplayMate, nu înregistrează daune permanente nici după ce stă sub foc deschis, ceva ce de obicei la distrugerea panourilor OLED.

În afară de S-Pen, care este realizat din plastic, dar care poate fi înlocuit, Galaxy Note10+ pare să fie unul dintre cele mai rezistente dispozitive de pe piaţă, cel puţin la utilizarea de zi cu zi. Când vine vorba despre şocuri mecanice, cea mai bună soluţie pentru protejarea lui va fi o husă rezistentă. Chiar dacă sticla Gorilla Glass 6 este cu mult mai rezistentă decât cea din generaţiile precedente, aceasta tot se va sparge la impactul cu un material mai dur.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult