Galaxy Note7, compromis cu un design „super-agresiv” impus pentru a păstra competitivitatea cu Apple

Galaxy Note7, compromis cu un design „super-agresiv” impus pentru a păstra competitivitatea cu Apple

Retras de pe piaţă, repus în vânzare şi retras a doua oară după apariţia a noi incidente soldate cu pagube materiale,Samsung Galaxy Note7 a schimbat  în doar câteva săptămâni eticheta de „cel mai avansat smartphone ” pe cea de exemplu „aşa nu”.

În timp ce rezultatele investigaţiei oficială realizată de Samsung se lasă aşteptate, o analiză paralelă făcută de o companie numită Instrumental oferă concluzii preliminare vizând cazurile de incendiere semnalate la telefoanele Galaxy Note7.

Potrivit investigaţiei, multiplele cazuri de incendiere observate la seria Galaxy Note7 nu au o cauză unică uşor de identificat. În schimb, de vină par să fie un cumul de factori, rezultat al unei strategii de design mult prea agresivă, impusă cu scopul de a obţine un avantaj competitiv în faţa principalului său competitor – iPhone 7 Plus.

Presaţi să obţină pentru Galaxy Note7 o autonomie a bateriei mai bună decât a modelului anterior Note 5, cât şi a rivalului iPhone 7 Plus, inginerii Samsung au optat pentru o strategie riscantă de a strecura în carcasa modelului Note7 cel mai mare acumulator cu putinţă, adăpostind celule Li-Ion cu densitate record de înmagazinare a energiei.

Produsul rezultat a fost un smartphone al cărui acumulator era comprimat chiar şi în condiţii de utilizare normală, lipsa spaţiului pentru expansiune termică ce poate apărea în timpul procesului de încărcare constituind un risc mult subestimat de inginerii companiei. Însă folosirea unui acumulator mai mic, eventual realizat folosind procedee de fabricaţie mai bine testate, ar fi rezultat în obţinerea unei autonomii sub nivelul competitorului iPhone 7 Plus şi chiar a modelului Note5 din generaţia anterioară.

Concluzia investigaţiei publicată de Instrumental arată că designul Galaxy Note7 a fost compromis încă din etapa de proiectare şi nu putea fi salvat în mod competitiv, fără a pierde o parte  din autonomia bateriei sau compromisuri de altă natură, cum ar fi limitarea performanţelor oferite pentru a ţine sub control consumul de energie şi temperatura de funcţionare. 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult