Galaxy S 4, aşteptat să dubleze cota de piaţă Samsung în gama telefoanelor mobile

22.03.2013
Galaxy S 4, aşteptat să dubleze cota de piaţă Samsung în gama telefoanelor mobile

Samsung are aşteptări mari de la modelul Galaxy S 4, confirmate se pare şi de analiştii de la IHS iSuppli, care prevăd o dublare a cotei de piaţă adjudecată de Samsung în gama telefoanelor mobile.

Samsung Galaxy S 4

Privind înapoi către anul 2011, Samsung sufla în ceafa rivalului Nokia, care deşi încă adjudeca 30% din piaţa telefoanelor mobile prezenta toate simptomele unui declin accelerat, cauzat de o lipsa acută de competitivitate în faţa competiţiei tot mai agresive şi convulsiile rezultate în urma achiziţiei de către gigantul Microsoft.

Reuşind să profite din plin de ascensiunea meteorică a pieţei smartphone şi popularitatea tot mai mare a produselor bazate pe Android, Samsung şi-a majorat într-un singur an cota te piaţă de la 24%, la un respectabil 29%, răpind procente bune din baza de utilizatori Nokia.

Top 5 cei mai de succes producători de telefoane mobile în 2012

Potrivit analiştilor de la IHS iSuppli, ascensiunea Samsung va continua şi în anul 2013, cu un impuls puternic dat de lansarea unui nou smartphone de top, modelul Galaxy S 4. Dacă estimările se adeveresc, Samsung va încheia anul 2013 tot în poziţia de lider de piaţă, cu un avantaj de 11 % peste următorul clasat, faţă de numai 5 % la finalul anului trecut.

Pentru atingerea obiectivului propus, Samsung mizează pe aducerea rapidă a telefonului Galaxy S4 în cât mai multe pieţe de desfacere şi includerea sa în ofertele cu abonament a aproape tuturor operatorilor de telefonie. Noua strategie de marketing, ce promovează modelul Galaxy S4 ca un accesoriu de lifestyle potrivit pentru toate categoriile de utilizatori, promite să aducă o contribuţie suplimentară la consolidarea cotei de piaţă atribuită produselor Samsung.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult