Galaxy S10 cu Exynos consumă prea multă baterie. Două soluţii pentru a îmbunătăţi autonomia

25.03.2019
Galaxy S10 cu Exynos consumă prea multă baterie. Două soluţii pentru a îmbunătăţi autonomia

Galaxt S10 este probabil cel mai bun smartphone cu Android disponibil în acest moment, însă acesta nu este ferit de probleme. Mai mulţi utilizatori de pe forumurile XDA şi de pe Reddit au raportat probleme cu autonomia dispozitivelor lor din gama S10, iar acestea par a fi exclusiv modele echipate cu chipset-uri Exynos. Întrucât toate smartphone-urile Samsung Galaxy S10 din Europa (şi implicit România) sunt echipate cu aceste procesoare, iată ce trebuie să faceţi pentru a scăpa de problemele cu bateria lui S10.

În primul rând, funcţiile „Raise to Wake” şi „Tap to Wake” care permit pornirea ecranului atunci când ridici telefonul de pe masă sau printr-o simplă atingere, nu par să funcţioneze corect. Astfel, în buzunar, de la mişcări normale, sau de la atingeri nedorite, ecranul telefonului se porneşte. Cum ecranul este în general cel mai mare consumator de energie dintr-un smartphone, această situaţie duce la consumul excesiv de baterie. O soluţie rapidă ar fi oprirea acestor funcţii până când Samsung le îmbunătăţeşte printr-un update de software.

O altă problemă care afectează consumul de baterie a fost depistată de către utilizatori, însă aceasta este ceva mai ciudată. Problema nu apare în cazul tuturor utilizatorilor de Galaxy S10 cu procesor Exynos, însă are efecte foarte grave. Se pare că funcţiile de apeluri prin internet (VoIP), precum apeluri audio pe WhatsApp, Facebook Messenger, Viber şi alte astfel de aplicaţii, duc la imposibilitatea telefonului de a intra în modul „Deep Sleep”.

Modul Deep Sleep permite scăderea frecvenţei procesorului la un nivel foarte mic, pentru a economisi baterie atunci când telefonul este în stand-by şi nu face nimic în mod activ. Acesta primeşte în continuare notificări şi afişează informaţiile necesare. Iniţierea unui apel pe oricare dintre serviciile VoIP (voice-over-IP) pe dispozitivele afectate de această problemă nu mai permit scăderea frecvenţei procesorului sub un anumit prag.

Soluţia pentru acest bug software este să reporniţi telefonul după fiecare apel de voce prin internet. Apelurile de voce obişnuite, prin reţeaua GSM, nu au astfel de probleme.

În cazul în care vi se pare că Galaxy S10 are probleme cu autonomia, aceste două soluţii ar putea să vă ajute. În testarea noastră, Galaxy S10+ cu procesor Exynos s-a dovedit a fi un smartphone cu autonomie bună spre foarte bună.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult