Galaxy S10 este livrat cu folie de protecţie din fabrică. Samsung încurajează utilizarea accesoriilor originale

01.03.2019
Galaxy S10 este livrat cu folie de protecţie din fabrică. Samsung încurajează utilizarea accesoriilor originale

Ne mai desparte doar o săptămână de lansarea lui Galaxy S10 şi modelelor sale derivate S10e şi S10+, însă tot apar noi informaţii despre acestea. O veste bună pentru cei care au făcut deja pre-comandă, cât şi pentru cei care luau în considerare cumpărarea unui model S10 este faptul că telefonul va veni echipat din fabrică cu o folie de protecţie pentru ecran, fiind prima dată când Samsung alege să livreze telefoanele în acest mod.

Samsung a confirmat faptul că Galaxy S10 şi S10+, modele care se lansează săptămâna viitoare, pe 8 martie, vor avea o folie de protecţie aplicată din fabrică. Motivul este pentru a îmbunătăţi experienţa de utilizare a clienţilor şi pentru a extinde durabilitatea ecranului şi pentru a asigura funcţionalitate completă a senzorului de amprentă ultrasonic de pe acestea.

Oferind folia deja aplicată, Samsung probabil că doreşte să evite impresii negative de la utilizatori care ar fi ales să aplice o folie din sticlă, care nu permite funcţionarea senzorului de amprentă. Având în vedere că cea din fabrică este inclusă în preţ, mulţi probabil că vor schimba folia de pe ecran după câteva luni bune de utilizare. Samsung sugerează însă ca utilizatorii să apeleze exclusiv la foliile originale proprietare. Acestea costă în jur de 30 de dolari/euro şi vin şi cu 90 de zile garanţie.

Primele teste pentru folii din sticlă pentru Galaxy S10 au demonstrat că senzorul ultrasonic nu este compatibil cu acestea, însă între timp au apărut şi noi clipuri care demonstrează opusul. Este posibil ca anumite folii cu grosime mai mare, care oferă o protecţie mai bună, să împiedice funcţionarea senzorului, în timp ce alte folii din sticlă, mai subţiri, permit trecerea vibraţiilor.

Pentru a evita testarea acestor folii pe propriul timp şi bani, utilizatorii ar trebui să asculte sfaturile Samsung, sau să caute informaţii detaliate despre accesoriile pe care le cumpără online, pentru a se asigura că acestea asigură funcţionalitate completă a telefonului. Folia de protecţie este cel de-al doilea accesoriu pe care Samsung îl oferă gratuit celor care cumpără un dispozitiv S10, cei care fac pre-comandă putând intra şi în posesia unei perechi de căşti Galaxy Buds true wireless, cu încărcare wireless.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult