Galaxy S20 ar putea avea probleme cu semnalul GPS

19.03.2020
Galaxy S20 ar putea avea probleme cu semnalul GPS

Nu este clar dacă măsurile de carantină au perturbat cumva etapa de testare premergătoare punerii în vânzare, dar seria Galaxy S20 pare să aibă mai multe probleme decât generaţiile anterioare, oficialii Samsung fiind nevoiţi să promită remedii urgente pentru „scăpări” ce nu ar fi trebuit să scape neobservate de inginerii companiei.

Anunţat cu preţul de 1400 dolari, modelul Galaxy S20 Ultra a dezamăgit prin neajunsurile camerei foto, Samsung livrând doar recent un patch care ar trebui să remedieze problemele cu focalizarea imaginii. Alte nemulţumiri ţin de construcţia voluminoasă şi greutatea prea voluminoasă a telefonului, cei 222 grame depăşind limita de confort pentru majoritatea utilizatorilor.

De data această la modelul Galaxy S20, utilizatorii raportează că nu pot obţine fixarea coordonatelor GPS în aplicaţii precum Google Maps  sau Waze, neputând folosit telefonul abia achiziţionat pentru navigare la bordul autoturismului personal.

Semnalată şi pe forumul XDA Developers, problema aparent este foarte răspândită, mulţi utilizatori aşteptând chiar şi 10-15 minute pentru obţinerea semnalului GPS, doar pentru a descoperi că locaţia fixată pe Google Maps fluctuează haotic, cu erori de până la 3 km. Încercările de repornire sau reinstalare a aplicaţiilor respective nu ajută cu nimic, fapt ce indică mai degrabă probleme la partea de hardware.

Reclamând problema şi către Samsung, un utilizator a primit un alt telefon la schimb, doar pentru a descoperi că şi al doilea exemplar are probleme similare cu semnalul GPS.

Părând să confirme existenţa unui defect la seria Galaxy S20, unii utilizatori raportează că pot îmbunătăţi funcţionarea receptorului GPS, dacă dezactivează conectivitatea 5G. Însă „remediul” găsit nu funcţionează pentru toată lumea, o parte dintre utilizatori reclamând aceleaşi probleme şi în modul 4G.

Limitate la versiunea Galaxy S20 cu chipset Snapdragon, neplăcerile semnalate ar putea rămâne ceva timp fără un remediu, restricţiile de carantină ţinând acasă mare parte din personalul Samsung care s-ar putea ocupa de această problemă.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult