Galaxy S5, oferit în carcasă rezistentă la apă şi praf

Galaxy S5, oferit în carcasă rezistentă la apă şi praf

Urmând exemplul dat de Sony cu propria gamă smartphone, Samsung ar putea oferi noul Galaxy S5 într-o carcasă rezistentă la apă şi praf, remediind astfel un detaliu ce a lăsat în dezavantaj actualul model Galaxy S4.

Dacă se confirmă, zvonul apărut în presa sud-coreeană semnalează şi o restrângere a ofertei viitoare de telefoane Samsung, în care nu s-ar mai justifica existenţa unor modele cu design specializat, cum este varianta Galaxy S4 Active dedicată amatorilor de drumeţii şi sporturi în aer liber. Mişcarea va fi însă în avantajul publicului larg, amator de soluţii smartphone premium, ce va avea parte de un Galaxy S5 mai bine protejat în faţa intemperiilor.

Galaxy S5, oferit în carcasă rezistentă la intemperii

Coincidenţă sau nu, informaţiile privind folosirea unei carcase rezistentă la apă şi praf pentru vârful de gamă Galaxy S5 vin la scurt timp după un alt zvon ce anunţa introducerea unei game de telefoane ultra-premium botezată Galaxy F.

Realizate cu materiale de cea mai bună calitate, telefoanele din noua gamă Samsung Galaxy F ar urma să fie livrate în carcasă metalică. Însă privind configuraţia actualului model Galaxy S4 Active, mai modestă decât a variantei Galaxy S4 obişnuite, nu putem să nu ne întrebăm dacă nu cumva Samsung a rezervat aceeaşi soartă şi pentru viitoarea serie Galaxy S, pregătind lansarea unui telefon Galaxy S5 rezistent la apă dar bazat pe hardware mai slab, rezervând în schimb platforma hardware de ultimă generaţie pentru noua linie Galaxy F.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult