Galaxy S5, pregătit pentru o lansare mai timpurie decât se credea

Galaxy S5, pregătit pentru o lansare mai timpurie decât se credea

Galaxy S5 ar putea avea parte de o lansare timpurie, după ce actualul model Galaxy S4 nu a reuşit să aducă vânzările aşteptate de Samsung.

Potrivit zvonurilor lansate în presa coreeană citând surse apropiate companiei, Samsung va anunţa un nou vârf de gamă pentru gama smartphone la jumătatea lunii ianuarie şi nu martie cum era planificat iniţial. Disponibilitatea în magazine ar urma să fie asigurată în luna februarie. De vină pentru schimbarea de planuri ar fi evoluţia sub aşteptări a modelului Galaxy S4, cauzată de folosirea unui design nu tocmai la nivelul competiţiei şi asemănarea prea mare cu predecesorul Galaxy S3.

Galaxy S5, pregătit pentru o lansare mai timpurie decât se credea

Galaxy S5 este aşteptat să fie primul smartphone Samsung cu chipset pe 64biţi. Noul Exynos 5430 include CPU octo-core şi suportă configuraţii cu 4GB memorie RAM. Suportul software ar urma să fie asigurat cu versiunea Android 4.4 KitKat, aceasta fiind prima ediţie Android cu suport pentru procesare pe 64biţi.

Cap de afiş pe lista specificaţiilor vor fi cititorul de amprente şi o noua cameră foto de 16MP, prevăzută cu sistem de stabilizare optică şi senzor de imagine cu tehnologie ISOCELL, capabil să obţină performanţe superioare în condiţii de luminozitate redusă.

Din păcate în lipsa mai multor detalii din partea Samsung cele prezentate trebuie tratate ca simple speculaţii.

Galaxy S5 mockup

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult