Galaxy S5 şi Note 4 ar putea primi update la Android L mai devreme decât se credea

Galaxy S5 şi Note 4 ar putea primi update la Android L mai devreme decât se credea

Pregătită pentru lansare oficială la începutul acestei toamne, versiunea Android L ar putea fi disponibilă pe telefoane Samsung din seria Galaxy S5 şi Note 4 cu o întârziere mai mică decât ne-am aştepta.

Potrivit dezvăluirilor făcute din surse apropiate companiei sud-coreene, pachetele de actualizare la noua versiune Android vor fi distribuite spre finalul lunii noiembrie sau începutul lunii decembrie, decalajul faţă de lansarea ediţiei oficiale Android L pentru dispozitive Nexus fiind mult mai mic decât ne-a obişnuit Samsung până acum. Totuşi, credibilitatea acestor zvonuri este pusă la îndoială, platforma Android L neavând încă fixată o dată de lansare precisă.

Galaxy S5 şi Note 4, actualizate la Android L înainte de venirea iernii

Eforturile depuse de Samsung pentru furnizarea mai rapidă a actualizărilor la Android L ar putea avea legătură cu schimbările observate anul trecut în tabăra competiţiei, HTC şi Motorola livrând destul de prompt actualizările la versiunea Android 4.4 KitKat. Între timp, Motorola a anunţat deja că va avea disponibile actualizările pentru Android L în termen de 90 zile după ce Google va furniza codul sursă în formă finală.

Dacă top-urile de gamă Note 4 şi Galaxy S5 sunt tratate prioritar, nu acelaşi lucru ar putea fi spus despre produsele din oferta Samsung de anul trecut, Galaxy S4 şi Note 3. Probabil, acestea nu vor primi actualizare la versiunea Android L mai devreme de începutul anul viitor.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult