Geeksphone Revolution – Android şi Firefox OS pe acelaşi telefon

12.02.2014
Geeksphone Revolution - Android şi Firefox OS pe acelaşi telefon

Geeksphone Revolution este un smartphone cu sistem Firefox OS creat pentru a concura împotriva terminalelor mid-range bazate pe Android, oferind utilizatorilor opţiunea de a alege sistemul de operare preferat. Pe lângă Android şi Firefox OS, telefonul poate accepta şi alte sisteme de operare, spre exemplu Ubuntu Phone.

Geeksphone Revolution - smartphone cu Android şi Firefox OS

Echipat cu un ecran IPS de 4.7 inch cu rezoluţie qHD, Geeksphone Revolution se avântă mai departe decât domeniul entry-level, unde este încadrată prima generaţie de telefoane cu Firefox OS. De asemenea, chipsetul Intel Atom Z2560 cu procesor dual-core la 1.6GHz este suficient de puternic pentru a rula fără probleme versiunea Android 4.2.2 Jelly Bean sau Firefox OS 1.3, acomodate cu 1GB memorie RAM şi 4GB spaţiu de stocare. Pentru viitor, Geeksphone promite atualizare la versiunea Android 4.3 şi chiar opţiuni pentru adăugarea de noi sisteme de operare bazate pe Linux, spre exemplu Ubuntu Phone.

Geeksphone Revolution mai oferă cameră foto de 8MP cu funcţie de filmare 1080p, webcam de 1.3MP, respectiv slot microSD cu suport pentru card-uri de până la 32GB.
 

Geeksphone Revolution oferă aproximativ 2 zile de mobilitate dacă rulăm Android, respectiv 3 zile dacă optăm pentru OS-ul Mozilla, mai prietenos cu acumulatorul de 2000mAh.

Noul Geeksphone Revolution va fi prezentat oficial în data de 20 februarie, cu câteva zile înainte de startul expoziţiei MWC 2014, când deja va fi disponibil pentru comandă online la preţul de 269 euro.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult