Samsung Nexus S – noul Google Phone a devenit oficial

După multe zvonuri şi îndelungi aşteptări, NexusS, telefonul produs de Samsung a fost în sfârşit confirmatde Google drept reprezentantul noii generaţii GooglePhone.

Acest vârf de gamă al telefoanelor cu sistemde operare Android este succesorul lui Nexus One, un smartphone revoluţionar la vremea lansării, ce afost un adevărat deschizător de drumuri pentru Google. La fel ca şiprima versiune, Nexus S este livrat împreuna cu o versiunenemodificată de Android 2.3 (Gingerbread), fără obişnuitul pachet de aplicaţii preinstalate şi interfaţa personalizată cucare ne-au obişnuit marii distribuitori OEM şi operatorii reţelelorde telefonie mobilă.

Spre deosebire de predecesorul său, Nexus S nua fost construit chiar de la zero, Google colaborând cu Samsungpentru a crea un telefon care sa înglobeze cele mai apreciatecalităţi din seria de dispozitive smartphone a companiei, ceinclude printre altele şi modelul Galaxy S.

Nexus S, noul Google Phone, este echipat cu unecran Super AMOLED "Contour Display" de 4 inch.Denumirea "Contour Display" ascunde folosirea unui geam de sticlăpentru protejarea ecranului, a cărui formă urmează conturulcarcasei. Ecranul capacitiv cu rezoluţie 480 x 800pixeli atinge o densitate de 235ppi şi este acoperit de unfinisaj ce nu reţine amprentele, promiţând a fi unbun companion pentru navigarea paginilor web.

Platforma hardware are în componenţă unprocesor ARM Cortex A8 la 1GHz (versiune single-core),ajutat de 512MB memorie RAM şi 16GBmemorie iNAND flash pentru stocare.

Alte dotări cuprindaccelerometru si giroscop cu treiaxe, compas digital, senzor delumină şi senzor de proximitate,receptor GPS şi tehnologie Haptic feedbackvibration.

Pe partea de multimedia avem o camerăVGA frontală şi o cameră foto de 5MP înpartea din spate, capabilă să obţină poze la rezoluţie2560x1920 pixeli şi secvenţe video la rezoluţie720 x 480 pixeli, folosind compresie H.264. Camera fotoare la dispoziţie un flash LED şi funcţieautofocus.

Muzica este redată folosind un conector pentrucăşti cu mufă jack 3.5mm, în timp ce pentrutransferul datelor avem la dispoziţie un conector USB2.0.

Conectivitatea la reţea este asigurată de unmodul WiFi 802.11 b/g/n, în timp ce pentrutransferul de date şi conectarea diverselor accesorii avem ladispoziţie conexiune Bluetooth 2.1.

Mulţumită procesorului single-core mai puţinînsetat de energie şi bateriei Li-Ion de 1500 mAh,Nexus S se laudă cu un timp de convorbire de6.7 ore pentru reţele 3G şi 14 ore pentrucele 2G, respectiv un timp de stand-by ce se apropie de18 zile la folosirea în reţele 3G şi aproape30 de zile pentru cele 2G.

Pachetul software centrat în jurul sistemuluide operare Android 2.3 (Gingerbread), pune la dispoziţie aplicaţiaGoogle Earth, Google Maps cu suport pentru navigaţie,player video pentru YouTube, un modul calendar, suport pentrucomandă vocală şi acces la serviciile Gmail, Google Talk, GoogleVoice, Google Search, respectiv AndroidMarket.

Printre specificaţii mai găsim listat şisuportul pentru apeluri telefonice prin internet,folosind sesiuni VoIP/SIP, menit a fi o alternativă mult mai puţincostisitoare la telefonia clasică prin reţelele GSM.

Samsung Nexus S, noul GooglePhone, este programat pentru lansare în data de 16decembrie, putând fi achiziţionat pentru un preţde aproximativ 529 dolari.

închide
Pasionat de gadgeturi? Şi noi!
Vrei să primeşti primul cele mai noi ştiri despre gadgeturile care îţi îmbunătăţesc viaţa zilnic?
Abonează-te la newsletter-ul Go4it şi fii sigur că eşti la curent cu tot ce e nou în IT&C.
Nu uita să-ţi verifici adresa de e-mail şi să confirmi abonarea printr-un click pe link-ul din mail-ul primit .
Sunt deja abonat