Google Play Store îţi va arăta aplicaţiile pe care nu le foloseşti pentru a putea recupera spaţiu de stocare

02.06.2016
Google Play Store îţi va arăta aplicaţiile pe care nu le foloseşti pentru a putea recupera spaţiu de stocare
Pe smartphone-urile din categoriile entry-level şi mid-range, care au capacitate de stocare internă de 8 GB sau 16 GB, utilizatorii se confruntă destul de des cu o problemă: rămân fără spaţiu. Faptul că aceste terminale dispun de slot pentru card micro-SD nu ajută întotdeauna, deoarece multe aplicaţii, precum Facebook sau Play Music, nu pot fi mutate din memoria internă a dispozitivului. 
 
Citeşte şi: Aplicaţiile Microsoft vor veni pre-instalate pe dispozitivele Xiaomi
 
În curând, Play Store, magazinul virtual al Google, le va indica utilizatorilor care sunt aplicaţiile pe care nu le folosesc deloc sau foarte rar, astfel încât să le dezinstaleze şi să recupereze spaţiu. 
 
 
Aplicaţia Play Store va primi o funcţie Uninstall Manager cu ajutorul căreia utilizatorii de Android vor putea elimina aplicaţiile pe care nu le folosesc fără a mai merge în setările telefonului. 
 
Deocamdată noua funcţie este disponibilă pentru un număr redus de utilizatori şi nu se ştie când va fi lansată pentru toată lumea. 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult