Google pregăteşte Pixel 3a şi Pixel 3a XL, smartphone-uri mai mid-range mai ieftine

19.03.2019
Google pregăteşte Pixel 3a şi Pixel 3a XL, smartphone-uri mai mid-range mai ieftine

A trecut mai bine de jumătate de an de la lansarea modelelor Pixel 3 şi Pixel 3 XL, iar informaţii despre generaţia Pixel 4 încep deja să apară pe internet. Google pare să aibă însă în plan lansarea unor telefoane intermediare, înainte de noua gamă de modele flagship pentru 2019, care să se adreseze publicului cu buget limitat. Noile zvonuri despre versiunile „Lite” ale telefoanelor Pixel 3 spun că acestea se vor numi Pixel 3a şi Pixel 3a XL şi că vor putea realiza fotografii la fel de bune precum modelele de top.

Numele celor două dispozitive au fost descoperite în codul noii versiuni beta pentru Android Q, în cadrul aplicaţiei Connectivity Monitor, acestea fiind listate drept Pixel 3a şi Pixel 3a XL. Noile dispozitive vor beneficia de hardware mid-range şi o construcţie mai puţin premium. Curios este însă faptul că telefoanele au mai apărut în leak-uri în trecut, anumiţi bloggeri din Rusia reuşind să pună mâna pe prototipuri funcţionale ale dispozitivelor în urmă cu mai multe luni.

Cel mai probabil, între timp, software-ul a fost mult îmbunătăţit, iar hardware-ul probabil că a fost finalizat. Zvonurile vorbesc despre o configuraţie Pixel 3a bazată pe un chipset Snapdragon 670, cu 4 GB memorie RAM, cameră foto frontală de 8 megapixeli şi o cameră principală de 12 megapixeli echivalentă sau chiar identică cu cea de pe Pixel 3. Diferenţa ar putea veni în cadrul procesării, întrucât chipset-ul 670 este semnificativ mai puţin performant decât modelul 845 folosit de Pixel 3.

Pixel 3a ar trebui să vină livrat cu un ecran de 5,6” cu rezoluţie Full HD+, în timp ce modelul Pixel 3a XL ar putea fi echipat cu un ecran de 6”. Există informaţii despre utilizarea unui chipset Snapdragon 710 pe varianta superioară, însă este greu de spus dacă acest model ar putea realiza fotografii mai apropiate de cele de pe Pixel 3.

Conform Android Police, lansarea Pixel 3a şi Pixel 3a XL ar putea avea loc în următoarele câteva săptămâni, debutul telefoanelor fiind rezervat pentru început operatorului american Verizon.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult