HMD ar putea anunţa Nokia 8, un nou flagship cu Android

06.07.2017
HMD ar putea anunţa Nokia 8, un nou flagship cu Android

HMD Global a vorbit în ultimele câteva luni exclusiv despre gama sa de smartphone-uri entry-level şi mid-range, însă este destul de clar că lucrează la dezvoltarea unui model flagship, pe care cel mai probabil îl va aduce pe piaţă în cursul anului 2017. Cele mai noi informaţii neoficiale despre un nou smartphone Nokia high-end produs de HMD prezintă modelul Nokia 8, care vine cu un design nou şi câteva funcţii pe care nu le-am fi aşteptat în mod normal.

Conform imaginilor care au ajuns pe internet, noul Nokia 8 ar putea aborda un design unibody metalic, cu margini rotunjite. Acesta nu ar fi foarte diferit faţă de cel pe care l-am întâlnit şi pe alte dispozitive ale acestui brand pe la sfârşitul erei „Symbian”, când compania a început să cocheteze cu sisteme de operare alternative precum MeeGo sau Windows Phone. Noul dispozitiv descris în imagini seamănă destul de mult cu un Nokia N9 sau cu Lumia 800, însă cu o construcţie metalică şi un spate drept.

Camera foto este amplasată pe spatele dispozitivului şi pare să fie integrată într-o bandă verticală, probabil realizată dintr-un material diferit de cel al carcasei, pentru a permite undelor radio să pătrundă în interior, unde vor fi găzduite antenele. Conform informaţiilor disponibile, deşi nu este evident nicăieri pe carcasă, telefonul ar trebui să beneficieze şi de un senzor de amprentă, cât şi de un scanner de iris, asemeni Galaxy S8.

Restul de specificaţii hardware implică un chipset high-end Snapdragon 835 de la Qualcomm, opţiuni de 4 sau 6 GB memorie RAM, 64 GB spaţiu de stocare şi un display QHD de 5,3”. Camera foto de pe spate beneficiază de doi senzori (deşi nu sunt foarte evidenţi în imagini), cu rezoluţie de 13 megapixeli.

Conform detaliilor disponibile în acest moment, Nokia 8 va fi dezvăluit cândva în luna iulie, deci foarte curând, la un preţ de 700 de dolari americani.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult