Honor 10 de la Huawei ajunge în Europa cu hardware de P20 şi preţ mult mai mic

Honor 10 de la Huawei ajunge în Europa cu hardware de P20 şi preţ mult mai mic

Brandul secundar Honor de la Huawei a prezentat modelul Honor 10 încă din luna aprilie în China, însă acum acest model ajunge şi în Europa, telefonul fiind prezentat ieri seară în Londra. Acesta este o alternativă mai ieftină la P20, care vine cu hardware similar, însă face compromisuri în câteva puncte cheie pentru a putea ţine preţul jos. Din fericire, cei care nu erau foarte pasionaţi de funcţiile foto „Leica” şi nu au nevoie de foarte mult RAM, au acum posibilitatea de a alege un adevărat „flagship de buget”.

La nivel hardware, modelul Honor 10 livrat în Europa este echipat cu un display de 5,84” cu rezoluţie Full HD+. Acesta este decupat în partea din mijloc, pentru a face loc difuzorului pentru apeluri şi camerei frontale de 24 megapixeli (f/2.0). La interior, Huawei foloseşte acelaşi chipset Kirin 970 pe care l-am întâlnit pe Mate 10 şi P20/P20 Pro, care oferă acces la aceleaşi funcţii AI alimentate de co-procesorul neural. Singura configuraţie pentru Honor 10 este cu 4 GB memorie RAM, însă există posibilitatea de a alege între 64 GB şi 128 GB spaţiu de stocare.

Camerele foto de pe spate sunt complet diferite faţă de ceea ce am întâlnit în trecut pe modelele Huawei. Avem de a face cu o configuraţie 16 + 24 megapixeli cu diafragmă f/1.8, probabil fără stabilizare optică, întrucât nu este menţionată. Dacă este folosit însă acelaşi sistem de stabilizare electronică bazat pe AI de pe P20, probabil că nici nu este necesară o soluţie mecanică. AI-ul este însă prezent în selectarea automată a setărilor în funcţie de scenariu, sistemul putând identifica până la 500 de cazuri diferite.

Alte asemănări cu P20 ar fi acumulatorul de 3.400 mAh, care ar trebui să ofere autonomie foarte bună şi funcţia SuperCharge. Sistemul de operare Android 8.1 este echipat cu aceeaşi interfaţă EMUI 8.1, în timp ce spatele din sticlă este disponibil atât în nuanţe normale de alb şi negru, cât şi în variante în degrade, cu nuanţe mov şi albastre. Ceva ce P20 şi P20 Pro nu au, iar Honor 10 are este un jack pentru căşti.

Telefonul a fost anunţat în Marea Britanie la preţul de pornire de 399 lire, care ar putea sugera că în UE preţul ar putea fi de 450 de euro. Întrucât Honor 10 este un dispozitiv atât de similar cu modelul P20, acest preţ nu este deloc rău. Rămâne de văzut la ce preţ ajunge acest dispozitiv în magazinele de specialitate din România.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult