Honor 20 Pro apare în prima imagine neoficială. Este similar cu Huawei P30 Pro, oferind cameră cu zoom 5x

18.04.2019
Honor 20 Pro apare în prima imagine neoficială. Este similar cu Huawei P30 Pro, oferind cameră cu zoom 5x

Dacă modelul Honor 20 urmează să fie o alternativă mai ieftină pentru Huawei P30, modelul Honor 20 Pro ar putea fi „fratele” mai ieftin al lui Huawei P30 Pro, conform celor mai recente informaţii. Anunţul evenimentului de lansare de la Londra de zilele trecute sugera că cifra 4 este foarte importantă pentru această serie de smartphone-uri, iar prima imagine cu Honor 20 Pro dezvăluie faptul că acesta va fi primul telefon al brandului secundar de la Huawei care va folosi patru camere foto.

Spatele modelului Honor 20 Pro pare să fie foarte similar cu cel al lui Huawei P30 Pro. Avem de a face cu o construcţie din sticlă, o culoare cu reflexii foarte atractive şi un sistem de camere avansat, pe care pot fi observaţi patru senzori diferiţi. În cazul lui P30 Pro, avem un sistem 3 + 1 senzori, cel TOF fiind poziţionat undeva în partea din dreapta, însă în cazul modelului Honor toţi sunt poziţionaţi în acelaşi ansamblu de cameră.

Zvonurile vorbesc despre un Honor 20 Pro echipat cu o cameră principală de 48 megapixeli, bazată pe senzorul Sony IMX600, pe care l-am întâlnit şi pe Honor View20. Acesta ar putea fi alăturat unui senzor cu obiectiv ultra-wide şi al unuia cu zoom. Acesta din urmă, în cazul în care fotografia se dovedeşte a fi adevărată, ar putea beneficia de un sistem optic de tip „periscop”, care să ofere zoom 5x, similar cu cel de pe Huawei P30 Pro. Forma pătrată a obiectivului din partea de sus sugerează că avem de a face cu o tehnologie similară. În cele din urmă, un senzor 3D TOF (Time of Flight) este poziţionat între cele două camere de jos, cu un sistem laser poziţionat mai în dreapta, deasupra blitz-ului.

Camera TOF foloseşte acest laser pentru a calcula distanţa între telefon si subiect, lucru care poate oferi o focalizare mai rapidă şi mai precisă şi posibilitatea de a separa mai bine subiectul de fundaţ atunci când este folosit modul de fotografiere portret. De asemenea, focalizarea în lumină slabă poate fi la fel de rapidă şi corectă precum în cazul celor pe timp de zi, întrucât nu este folosit senzorul foto obişnuit pentru detecţia de fază, sistemul de focalizare cel mai popular pe smartphone-uri.

Cu siguranţă, vom afla mai multe detalii despre seria Honor 20 în săptămânile care urmează, în timp ce vom primi detaliile complete pe data de 21 mai, când va avea loc dezvăluirea oficială de la Londra.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult