Honor 20 are o dată de lansare. Va fi o alternativă mai ieftină la Huawei P30

16.04.2019
Honor 20 are o dată de lansare. Va fi o alternativă mai ieftină la Huawei P30

Honor View 20 a demonstrat că Huawei doreşte să pună brandul său secundar în mâinile cât mai multor utilizatori, oferindu-l la un preţ foarte atrăgător şi echipându-l cu hardware puternic, un ecran perforat modern şi cu un design foarte plăcut. Totuşi, flagship-ul seriei Honor încă nu a fost lansat, iar astăzi am aflat când va fi prezentat în mod oficial Honor 20, adevărata alternativă la seria Huawei P30, cu specificaţii hardware similare şi un preţ mai accesibil.

Lansarea lui Honor 20 este programată pentru data de 21 mai, în cadrul unui eveniment care va avea loc la Londra. Întrucât numele evenimentului este „Capture Wonder”, este destul de clar că Honor 20 va primi funcţii foto avansate, probabil derivate din cele ale Huawei P30 şi P30 Pro. De asemenea, data a fost prezentată sub forma unei formule matematice: 444 + 4 x 4 x 4 + (4+4) / 4 + 44 / 4. Rezultatul este 512, adică mai 21. Totuşi, fascinaţia pentru cifra patru poate avea o semnificaţie specială.

Întrucât camera pare să fie elementul principal, este posibil să avem de a face cu un sistem de camere cu 4 senzori, similar cu cel de pe Huawei P30 Pro. Zvonurile vorbesc despre un sistem de camere triplu pentru Honor 20, cu un senzor principal de 48 megapixeli şi senzori secundari de 20, respectiv 8 megapixeli, probabil pentru obiective ultra-wide şi zoom. Cel de-al patrulea senzor ar putea fi unul de tip TOF (Time of Flight), care să calculeze distanţa între telefon şi subiect, pentru o focalizare mai precisă, un efect bokeh mai bun şi funcţii AR şi VR îmbunătăţite. Un senzor TOF a fost deja integrat pe Honor View 20, deci acesta nu ar fi tocmai ieşit din comun pe modelul de top al acestui brand.

Imaginea de promovare a evenimentului menţionează şi faptul că Honor 20 nu va fi un singur telefon, ci o întreagă serie. Este posibil să vedem şi o versiune „lite” a acestui dispozitiv, alături de o versiune Pro, sau Plus, cu ecran mai mare.

Momentan, specificaţiile neoficiale hardware ale lui Honor 20 menţionează un ecran OLED de 6,1” cu rezoluţie Full HD+, 6 sau 8 GB memorie RAM, un chipset Kirin 980 şi un acumulator de 3.650 mAh. Aceste detalii sugerează că Honor 20 va fi foarte similar cu modelul Huawei P30 standard, deci probabil că o variantă „Pro” ar putea folosi componente hardware „împrumutate” de la P30 Pro.

Vom afla cu siguranţă detaliile complete despre noul flagship Honor spre finalul lunii mai, însă între timp vom mai primi informaţii neconfirmate pe „bursa zvonurilor”, care probabil vor oferi informaţii şi despre celelalte modele ale „seriei” Honor 20.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult