Honor 8 Pro a fost lansat oficial în Europa

06.04.2017
Honor 8 Pro a fost lansat oficial în Europa

Huawei a lansat în sfârşit mult aşteptatul Honor 8 Pro şi în Europa. Lansat la sfârşitul lunii februarie în China sub numele Honor V9, noul model de top al brandului secundar de la Huawei vine cu hardware similar cu vârful de gamă P10, cu o serie de schimbări importante. Designul se îmbină mai bine în gama Honor, iar hardware-ul este poziţionat undeva între P10 Plus şi Mate 9. Compromisul pare însă să fie făcut la capitolul foto, unde sistemul dual-camera nu este la fel de performant precum cel al flagship-urilor lansate anterior.

Honor 8 Pro vine cu un display QHD de 5,7” (2560 x 1440 pixeli) şi are la bază chipset-ul Kirin 960 pe care l-am întâlnit în trecut pe Mate 9 şi P10. Acesta vine în variantă standard cu 6 GB memorie RAM şi 64 GB spaţiu de stocare, cu posibilitatea de a adăuga un card microSD în cel de-al doilea locaş pentru cartele SIM. Un alt aspect interesant este acumulatorul integrat în telefon, de 4.000 mAh, care depăşeşte capacitatea de pe P10 şi P10 Plus. Acesta beneficiază însă de încărcare rapidă care alimentează de la priză folosind un adaptor de 9V/2A.

Spre diferenţă de Honor 8, modelul Pro vine cu un spate realizat în totalitate din aluminiu, singurele elemente distinctive fiind poziţionate în partea de sus. Avem de a face cu un sistem dual-camera cu doi senzori de 12 megapixeli (format similar cu sistemul foto de pe Huawei P9), şi de un senzor de amprentă rotund, poziţionat pe centrul dispozitivului în partea superioară. Asemeni P10 şi P10 Plus, Honor 8 Pro vine echipat cu sistemul de operare Android 7.0 Nougat, peste care a fost aplicată interfaţa proprietară EMUI 5.1.

Huawei va ajunge în magazinele europene la un preţ de aproximativ 550 euro.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult