Honor V30 5G apare în baza de date Geekbench. Este la fel de puternic precum Mate 30 Pro de la Huawei

21.11.2019
Honor V30 5G apare în baza de date Geekbench. Este la fel de puternic precum Mate 30 Pro de la Huawei

Honor, brandul secundar de la Huawei, pregăteşte lansarea unui nou flagship pentru săptămâna viitoare şi deja a început să facă o campanie de „teasing”, dezvăluind câteva detalii despre telefon. Ştim deja şi că acest model va fi lansat şi sub numele Huawei Nova 6 şi că va fi primul dispozitiv de la Honor echipat cu un chipset Kirin 990, cât şi cu un modem 5G. De curând, acest dispozitiv a fost depistat şi în baza de date a testului de performanţă Geekbench, dezvăluind astfel performanţa la care ne putem aştepta de la un chipset Kirin 990 5G, care este construit pe un proces de fabricaţie nou, care oferă performanţă mai bună decât modelul Kirin 990 4G.

Modelul Honor V30 care a fost testat cu Geekbench are o configuraţie standard, echipată cu 8 GB memorie RAM, nu cu 12 GB precum alte dispozitive de top de la alţi producători. Este posibil ca Huawei să nu opteze pentru mai mult RAM pe aceste dispozitive, întrucât probabil că diferenţele de performanţă sunt minime, iar dispozitivele Honor sunt realizate pentru a reprezenta alternative mai ieftine la flagship-urile Huawei.

În testul Geekbench 4.4, cel care foloseşte metodologia mai veche de destare, Honor V30 5G a obţinut un scor de 3.856 puncte în testele single-core şi 12.221 puncte în cele multi-core. Astfel, acesta poate rivaliza cu succes procesoarele de top ale altor producători, precum Snapdragon 855+, Exynos 9825 şi Apple A13 Bionic.

Telefonul va fi echipat cu un sistem cu trei camere foto pe partea din spate, va avea un decupaj pentru două camere în colţul din stânga-sus al ecranului. Lansarea lui Honor V30 5G este aşteptată pe data de 26 noiembrie, în timp ce modelul Huawei cu hardware similar este aşteptat în prima săptămână din luna decembrie.

Momentan, aceste modele vor fi lansate exclusiv în China, însă având în vedere strategia de lansare globală Huawei, este posibil să vedem atât Honor V30 (într-o versiune internaţională „View30”), cât şi Huawei Nova 6 şi în magazinele din Europa, cândva în viitorul nu foarte îndepărtat.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult