Honor View 20 review: smartphone-ul începutului de an uimeşte prin performanţă şi inovaţie

04.02.2019
Honor View 20 review: smartphone-ul începutului de an uimeşte prin performanţă şi inovaţie
Construcţie, design, ergonomie şi specificaţii

Brandul Honor nu este străin celor care urmăresc industria de smartphone-uri, Huawei dezvoltând sub acest nume telefoane similare în materie de design şi performanţă cu cele pe care le vinde în mod normal, însă la preţuri mult mai atractive. Compania a reuşit să facă acest lucru prin compromisuri în anumite puncte cheie, strategia pe termen lung având un adevărat succes la nivel mondial. Noul Honor View 20 reprezintă însă un nou început pentru această subsidiară Huawei, acest model încercând să „stea la masă” nu doar cu alte telefoane de buget, ci şi cu dispozitive de top ale companiilor cu renume pe piaţă, inclusiv cele scumpe produse de compania mamă.

Construcţie, design şi ergonomie

Honor View 20 este primul smartphone din Europa care adoptă noua tendinţă în design, cu o camera foto integrată în display. Practic, în locul unui „notch” care să găzduiască senzorul camerei şi obiectivul, display-ul este perforat în colţul din stânga-sus, în jurul camerei fiind în continuare afişaţi pixeli. Astfel, poţi vedea o imagine „aproape” completă pe întreaga suprafaţă a ecranului, doar o mică parte din aceasta lipsind, într-un loc în care în general nu se regăsesc informaţii importante. Difuzorul pentru apeluri a fost mutat foarte aproape de margine, senzorul de lumină ambientală este amplasat pe rama subţire a ecranului, în timp ce LED-ul pentru notificări a fost integrat sub grila difuzorului. Nici măcar nu am fi observat unde este senzorul ambiental, dacă nu vedeam un decupaj mic în folia de protecţie de pe ecran, pe care View 20 o are aplicată din fabrică.

Sub display încă există un mic spaţiu negru subţire, însă în mare parte partea din faţă a telefonului este acoperită cu display-ul de 6,4”. Telefoanele Honor din gama superioară au adoptat de câţiva ani buni design-ul cu sticlă pe ambele părţi, iar View 20 nu se dezice de la această „tradiţie”. Avem de a face cu un „sandviş” de sticlă cu aluminiu la mijloc, iar partea din spate este probabil cea care impresionează cu adevărat din punct de vedere al design-ului.

În timp ce display-ul perforat poate părea factorul principal care să ne facă să cumpărăm acest telefon, mulţi vor lua cu siguranţă în considerare şi aspectul carcasei. Versiunea albastră (Phantom Blue) pe care am avut-o spre testare oferă probabil cel mai interesant spate de sticlă pe care l-am văzut până acum, fiind mai atrăgător şi decât varianta de culoare „Twilight” de pe Huawei P20 şi Mate 20. Carcasa beneficiază de un degradé albastru care se întunecă spre margini, fiind mult mai deschis în centru. De asemenea, de sus până jos se crează un efect în forma literei „V” atunci când lumnina bate în carcasă, care se mişcă în funcţie de poziţia sursei de lumină. Alte modele Honor au realizat lucruri similare în ultimii ani, însă acest design le întrece pe toate. Există mai multa variante de culoare, cea roşie (Phantom Red) şi cea neagră (Midnight Black) fiind alternative la fel de bune.

Pe spate găsim şi două elemente foarte importante. Camera foto duală, cât şi un senzor de amprentă circular. Spuneam la început că Honor este un brand care face compromisuri pentru a ţine preţul jos, iar poziţionarea acestui senzor aici şi nu în display este unul dintre acele compromisuri. Camera foto este însă foarte specială, marcând două premiere. În primul rând, oferă un senzor Sony de 48 de megapixeli, iar în al doilea rând, este prima cameră care beneficiază de un senzor TOF (Time-of-Flight), acestea fiind primele de acest gen care se regăsesc într-un telefon care se vinde în Europa.

Şi veştile bune continuă: telefonul beneficiază de un port USB Type-C compatibil cu tehnologia SuperCharge de la Huawei, pentru încărcare foarte rapidă, iar un jack pentru căşti a fost amplasat în partea de sus a telefonului. Nou în ultimul rând, Huawei a integrat şi pe acest model Honor un port infraroşu care poate fi folosit la utilizarea telefonului pe post de telecomandă pentru electrocasnice. Din păcate, trebuie să existe şi o veste proastă: Honor View 20 nu are un locaş pentru card microSD, în ciuda faptului că beneficiază de tăviţă dual-SIM. Având în vedere stocarea standard (128 sau 256 GB, în funcţie de model), mulţi utilizatori probabil că nu mai au nevoie de aşa ceva, însă este bine să ai opţiunea. Este curios însă faptul că Huawei nu a integrat în acest model cardurile sale proprietare „Nano Memory”, pe care le-am întâlnit pe seria Mate 20.

Revenind la compromisuri, Honor View 20 vine în pachet doar cu un încărcător şi un cablu de încărcare USB Type-C, însă nu şi cu o pereche de căşti. Din fericire, tradiţionala husă de silicon de la Huawei încă este inclusă în cutie, fiind foarte utilă mai ales pentru un telefon atât de mare şi alunecos. Cel mai des veţi folosi acest telefon cu două mâini, aşa că orice element care ajută la o prindere mai bună este binevenit. Rezistenţa la apă şi încărcarea wireless sunt alte „victime” ale compromisurilor pentru a putea livra un telefon atât de bine construit, atât de puternic şi care beneficiază de tehnologii noi, la un preţ semnificativ mai mic decât al concurenţei de pe piaţa de dispozitive premium.

Sub folia de pe display probabil că se regăseşte un display fără tratament oleofobic. Noi nu am avut curajul să luăm folia de pe display pentru a testa asta, pentru că o bună perioadă probabil că nu se vor găsi folii de schimb pentru acest model, cu decupaj pentru cameră.

Galerie foto

Specificaţii

Ecran 6,4”, IPS LCD, rezoluţie 2.310 x 1.080 pixeli
Sistem de operare Android 9.0 (Magic UI 2.0)
Chipset Kirin 980 
Procesor octa-core (2x Cortex-A76 @ 2.6GHz + 2x Cortex-A76 @ 1.92GHz + 4x Cortex-A55 @ 1.8GHz)
Procesor grafic Mali-G76 MP10
RAM 8 GB
Stocare 256 GB
Card nu
Date HSPA, LTE 
Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac
Bluetooth 5.0
USB USB Type-C
Cameră foto

Cameră duală

  • 48MP f/1.8 (principal)
  • Time-of-Flight (TOF) 3D stereo camera (secundar)
Filmare video 3840 x 2160 pixeli @ 30 FPS 
Cameră foto frontală 25 MP, f/2.0
Baterie 4.000 mAh Li-Po
Dimensiuni 156,9 x 75,4 x 8,1 mm
Greutate 180 grame
Culori Midnight Black, Sapphire Blue, Phantom Blue, Phantom Red
Altele încărcare rapidă 22,5 W, NFC, Dual SIM, senzor de amprentă, ecran perforat, jack audio de 3,5 mm, port infraroşu

 

Părţi pozitive

Design excelent
Performanţă de top
Tehnologii inovatoare precum ecranul perforat şi camera Time of Flight
Are jack de căşti
Vine cu Android 9.0 pre-instalat
Autonomie foarte bună şi încărcare foarte rapidă
Husă de silicon în pachet
Cameră foarte bună în gama sa de preţ

Părţi negative

Nu oferă rezistenţă la apă
Nu are încărcare wireless
Ecranul este IPS, dar nu este compatibil cu standardul HDR
Interfaţa Magic UI este un dezavantaj
Funcţiile AI nu sunt bine puse la punct (AI Vision pentru căutări)
Nu acceptă card de memorie

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult