HTC a anunţat Desire EYE, terminalul cu cea mai bună cameră foto frontală pentru selfies

HTC a anunţat Desire EYE, terminalul cu cea mai bună cameră foto frontală pentru selfies

Mai mult ca sigur că mulţi utilizatori nu sunt interesaţi în mod special de autoportretele făcute cu telefonul mobil, însă fenomenul Selfie a devenit greu de ignorat pentru producători. Cel mai nou membru al clubului celor care produc terminale dedicate acestui segment de piaţă este HTC, nou anunţatul Desire EYE oferind cea mai performantă cameră foto frontală disponibilă în acest moment pe un telefon mobil.

Deşi poartă numele Desire, care este folosit de ceva vreme doar pentru modele din gama intermediară, noul telefon HTC este comparabil cu modelele de vârf One. Desire EYE oferă un ecran IPS de 5,2” cu rezoluţie de 1920 x 1080 pixeli, iar platforma hardware este şi ea puternică: un procesor Qualcomm Snapdragon 801 tactat la 2,26 GHz, 2 GB de memorie RAM, 16 GB de memorie internă (extensibilă cu ajutorul unui card SDXC) şi o baterie cu o capacitate de 2400 mAh.

Asemănător cu modelul One E8, noul Desire EYE oferă o carcasă fabricată din material plastic mat. Faimosul sistem de sunet stereofonic frontal BoomSound este şi el prezent, însă este mai puţin vizibil. Dacă HTC a păstrat cele două amplificatoare dedicate, incintele au dimensiuni mai reduse şi sunt camuflate perfect pe marginile ramei negre a ecranului. Lista de specificaţii mai cuprinde dotările clasice, adică Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, Bluetooth 4.0, NFC şi modem LTE. Terminalul are dimensiuni de 151,7 x 73,8 x 8,5 mm şi o greutate de 154 de grame, carcasa putând rezista la imersiuni în apă la o adâncime de 1 metru pentru cel mult 30 de minute.

Ceea ce face din Desire EYE un telefon deosebit estecamera frontală puternică. Aceasta foloseşte un senzor cu rezoluţie de 13 MP, ceea ce nu este o noutate deoarece am mai văzut aşa ceva pe ZTE Nubia X6, însă îl completează cu un obiectiv luminos cu unghi larg (distanţă focală 22mm echivalentă Full Frame şi diafragmă F/2.2) şi un bliţ Dual Tone similar celui văzut la modelul One M8.

Camera frontală este completată de o cameră foto principală care foloseşte un senzor identic, însă obiectivul acesteia are o diafragmă mai mare F/2.0 dar un unghi de acoperire ceva mai redus deoarece are o distanţă focală de 28 mm (echivalent Full Frame).

Odată cu noul telefon, HTC a prezentat şi software-ul EYE Experience. Acesta oferă o serie de funcţii interesante precum captura foto/video cu ambele camere în acelaşi timp, declanşarea automată a camerei foto frontale în momentul în care telefonul este ţinut în poziţia corectă, declanşarea acesteia cu ajutorul vocii, urmărirea automată a feţei în timpul video-conferinţelor şi opţiunea de decupare a unor elemente capturate cu camera frontală şi inserarea într-un cadru capturat cu camera principală. EYE Experience va fi disponibil sunt forma unei actualizări software şi pe telefoanele HTC One (M7), HTC One (M8), HTC One (E8), HTC One mini, HTC One mini 2, HTC One Max, HTC Desire 612 şi HTC Desire 816.

În acest moment, HTC Desire EYE este o exclusivitate pentru operatorul nord-american AT&T şi urmează să fie lansat ulterior şi în alte regiuni, însă detaliile despre acestea lipsesc în acest moment.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News