HTC One mini 2, lansat oficial. Specificaţii şi disponibilitate în magazine (UPDATE)

16.05.2014
HTC One mini 2, lansat oficial. Specificaţii şi disponibilitate în magazine (UPDATE)

UPDATE: Prezentat oficial în urmă cu doar o zi, HTC One mini 2 a apărut în oferta mai multor magazine olandeze, având un preţ cu doar 100 euro mai mic decât al variantei premium HTC One 2.

Astfel, HTC One Mini 2 este disponibil la precomandă contra sumei de 470 euro, substanţial mai mult decât preţul de 160-180 euro cerut pentru telefonul Motorola Moto G 4G, echipat cu acelaşi chipset Snapdragon 400 şi ecran HD de 4.5”. Ce-i drept, Moto G nu este oferit în carcasă din aluminiu cu design uniody şi include o cameră foto mai slabă, cu rezoluţie 5MP.


HTC One mini 2, varianta compactă şi cu preţ accesibil a top-ului de gamă HTC One 2, a fost lansată oficial pentru piaţa din România. Cameră foto de 13MP, sunet HTC BoomSound, interfaţa HTC Sense 6, BlinkFeed şi carcasa integral metalică sunt doar câteva din atuurile noului telefon HTC.

HTC One mini 2, lansat oficial

HTC One mini 2 se prezintă cu ecran HD de 4.5”, cam mare pentru un telefon „mini”. Coloana sonoră este asigurată cu difuzoare stereo orientate in faţă, ascunse sub cele două grile metalice perforate.

Pe spatele acoperit cu aceleaşi finisaje din aluminiu şlefuit ca şi top-ul de gamă HTC One 2 găsim o cameră foto cu senzor BSI de 13MP şi lentile cu apertură f/2.2, capabilă să filmeze 1080p. Sistemul dual-camera prezent la modelul premium a fost abandonat, însă pierderea de calitate este probabil insesizabilă, rezoluţia pozelor fiind acum de peste 3 ori mai mare. Blitz-ul dual LED cu două tonalităţi de culoare a fost schimbat cu unul simplu, având un singur LED cu lumină albă.Adaptată pentru selfie-uri şi apeluri video, camera frontală a primit senzor BSI de 5MP şi păstrează inclusiv funcţia de filmare 1080p.

HTC One mini 2

În carcasa cu greutate 137 grame, având 10.6 mm grosime şi forme conice gândite pentru potrivire confortabilă în palme, se ascunde un acumulator de 2100mAh cu tehnologie Li-Polymer, care promite până la 16 ore de convorbiri în reţele 3G sau 556 ore funcţionare în standby. Rezultatul este posibil graţie unui chipset nu la fel de puternic ca la top-ul de gamă, dar mai eficient în privinţa consumului de energie.

HTC One mini 2 este bazat pe chipsetul Snapdragon 400 de la Qualcomm, având CPU quad-core la 1.2GHz (nuclee Cortex-A7) şi GPU din seria Adreno 305. Telefonul dispune de 1GB memorie RAM şi 16GB memorie internă (10.57GB disponibili pentru utilizator), care opţional poate fi extinsă cu până la 128GB folosind slot-ul pentru card microSD.

HTC One mini 2 - greutate 137 grame şi 10.6 mm grosime

Pentru acces la internet avem suport 3G HSPA+ (până la 42Mbps) şi 4G LTE, respectiv modul WiFi N dual-band (2.4 şi 5GHz). Lista dotărilor mai cuprinde conectivitate Bluetooth 4.0  şi NFC, suport DLNA pentru streaming video pe ecranul televizorului, receptor GPS compatibil şi cu reţeaua GLONASS, port micro USB 2.0 şi ieşire jack 3.5mm pentru căşti.

Telefonul HTC One mini 2 este livrat cu sistemul Android 4.4 KitKat, în variantele de culoare Gunmetal Gray, Glacial Silver şi Amber Gold, urmând să ajungă în stocurile magazinelor începând cu luna iunie 2014.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult