HTC One S9: o încrucişare între M9 şi A9

27.04.2016
HTC One S9: o încrucişare între M9 şi A9

În ciuda faptului că flagship-urile HTC au ajuns deja la seria 10, compania încă lansează produse din gama 9, de anul trecut. Cel mai recent dispozitiv de acest gen este HTC One S9, o încrucişare între designul modelului de top One M9 şi capabilităţile mid-range ale lui One A9. Litera „S” din nume este caracteristică pentru „stilul” dispozitivului, acesta fiind poziţionat în ofertă undeva în gama superioară de preţ.

HTC One S9 vine cu un display de 5” cu rezoluţie Full HD, Chipset Helio X10 de la Mediatec, cu procesor octa-core la 2.0 GHz, 2 GB memorie RAM şi 16 GB spaţiu de stocare. În termeni de performanţă, acest model este la acelaşi nivel cu modelul One A9, însă spre diferenţă de vechiul „mid-range premium” de la HTC, noul smartphone vine cu o serie de limitări. Versiunea S9 vine într-o singură variantă, cu 16 GB intern. De asemenea, panoul dispaly-ului este bazat pe tehnologia Super LCD şi nu AMOLED.

Camerele foto au rămas aceleaşi, integrând pe faţă un senzor de 13 megapxieli, obiectiv cu diafragmă f/2.0 şi stabilizare optică şi un senzor UltraPixel pe partea din faţă. Spateţe dispozitivului este aproape identic cu cel de pe HTC One M9, cu o cameră integrată într-un pătrat rotunjit şi sigla HTC sub display, fără butoane capacitive.

Preţul este însă un aspect destul de sensibil. Deşi telefonul arată foarte bine la exterior, fiind la acelaşi nivel calitativ din punct de vedere al construcţiei cu flagship-ul anului trecut, HTC One S9 integrează un hardware destul de limitat din punct de vedere al performanţei. Având în vedere aceste lucruri, 499 de euro pare puţin cam mult în comparaţie cu oferta concurenţei.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult