HTC One Special Edition va rula Android nemodificat, dar va fi greu de obţinut

HTC One Special Edition va rula Android nemodificat, dar va fi greu de obţinut

Ceea ce acum câteva zile era doar un zvon, a devenit realitate: telefonul HTC One va avea, într-adevăr, o versiune care va rula o versiune nemodificată de Android care va fi actualizată direct de către Google. Din păcate, ne va fi foarte greu să intrăm în posesia lui.

După Samsung Galaxy S 4, care a primit o versiune „Nexus”, HTC este al doilea terminal care primeşte acest tratament preferenţial din partea Google, devenind astfel o opţiune suplimentară faţă de linia de produse Nexus pentru cei care doresc un Android nemodificat şi actualizat repede.

Din nefericire pentru noi, la fel ca Galaxy S 4 Google Edition, şi această versiune a terminalului HTC One va fi disponibilă doar în magazinul online Google Play din Statele Unite, ceea ce înseamnă că procurarea lui va fi dificilă şi costisitoare, asta dacă va fi disponibil în cantităţi suficiente.

Versiunea Special Edition (Nexus User Experience) a terminalului HTC One va pierde o serie de facilităţi. Deoarece nu există module software în codul Android pentru aceste funcţii, HTC One Special Edition va pierde procesarea audio Beats, tunerul FM, senzorul infraroşu şi toate opţiunile speciale ale camerei foto, cum ar fi ZOE. În plus, terminalul va fi disponibil doar în versiunea cu stocare internă de 32 GB şi nu va fi compatibil cu frecvenţele 4G folosite în Europa.

HTC One Special Edition va fi disponibil în magazinul Google Play din Statele Unite începând cu data de 26 iunie, la fel ca Samsung Galaxy S 4 Google Edition, la un preţ de 599 de dolari.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News