HTC promite update la versiunea Android L pentru întreaga serie de telefoane HTC One

HTC promite update la versiunea Android L pentru întreaga serie de telefoane HTC One

Prezentată aseară la conferinţa Google I/O şi disponibilă deja pentru testare într-o ediţie Developer Preview, următoarea versiune Android L va fi livrată întregii serii de telefoane HTC One în termen de 90 zile de la finalizarea build-ului oficial pentru tablete şi telefoane Nexus.

Referită deocamdată cu numele Android L, următoarea versiune de Android ar putea primi în cele din urmă un alt nume de scenă (ex. Lollipop) şi număr de versiune raportat la ediţiile Android de până acum. Disponibilă deocamdată în versiune Developer Preview, Android L se face remarcat prin introducerea unui nou concept de interfaţă numit Material Design, în care butoanele si selecţiile din meniuri sunt evidenţiate tridimensional, folosind umbre generate în timp real şi efecte de elevaţie. În plus, au fost refăcute secţiuni importante cum ar fi meniul de apelare şi lista de notificări, accesibilă acum şi din Lockscreen. Alte optimizări mai puţin vizibile sporesc performanţa aplicaţiilor de Android.

HTC promite update la versiunea Android L pentru întreaga serie de telefoane HTC One

Potrivit HTC, utilizatorii de telefoane din seria One (M8 şi modelul M7 de anul trecut) se vor putea bucura de noua versiune Android în termen de 90 zile după ce Google va furniza companiei varianta finală de software. În plus vor primi update şi alte câteva telefoane HTC (posibil modele din seria Desire).

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult