HTC Zeta – cum poţi să pui un quad core la 2,5 GHz într-un telefon?

16.11.2011
HTC Zeta - cum poţi să pui un quad core la 2,5 GHz într-un telefon?

Cei de la HTC cred că pot sau cel puţin ne dau impresia c-ar putea. HTC Zeta nu este un smartphone anunţat, ci unul care ar putea fi lansat anul viitor. Construcţia metalică, forma difuzorului şi logoul Beats ne fac să credem că avem în imaginea de mai jos ceva mai mult decât un concept. Dar dacă designul este în limitele acceptate, configuraţia din carcasă ne uimeşte de-a dreptul.

HTC Zeta cu un CPU quad core la 2,5 GHz?

Se spune că HTC Zeta ar putea fi livrat cu un procesor quad core APQ8064 ce rulează la 2,5 GHz. Săptămâna trecută vorbeam despre HTC Edge, un viitor top de gamă cu procesor quad core la 1,5 GHz, însă această frecvenţă ni se pare mult mai realistă. Ecranul lui HTC Zeta are o diagonală de 4.5″ cu o rezoluţie de 1280×720 pixeli, noul standard pentru topurile de gamă cu Android. Rezoluţia mare implică şi prezenţa sistemului de operare Ice Cream Sandwich. Pe lista de specificaţii mai găsim 1 GB RAM, 32 GB de memorie internă şi o baterie de 1.830 mAh.

HTC Zeta măsoară 110 x 61 x 9,8 mm şi cântăreşte doar 146 g. Pe carcasa metalică din spate se poate observa prezenţa unei camere foto de 8 MP, ce permite filmare full HD, a două LED-uri pentru blitz şi a unui difuzor. Dimensiunile terminalului sunt păstrate la minim de rama foarte îngustă din jurul ecranului. Va trebui să mai aşteptăm câteva luni bune pentru a afla mai multe detalii despre cel ce-ar putea să fie primul smartphone cu procesor quad core la 2,5 GHz, HTC Zeta.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News