Huawei P20 va include un sistem triple camera. P20 Lite cu ecran edge-to-edge ar putea fi lansat la MWC

08.02.2018
Huawei P20 va include un sistem triple camera. P20 Lite cu ecran edge-to-edge ar putea fi lansat la MWC

Detaliile despre P20, noul flaghip al companiei Huawei, au început să vină din ce în ce mai des pe căi neoficiale, însă cel puţin câteva dintre acestea pot fi în sfârşit confirmate în mod oficial. De exemplu, sistemul de camere cu trei senzori şi trei obiective de pe spatele telefonului este sugerat chiar şi de invitaţia pentru presă la evenimentul de lansare de la Paris. Cu trei cercuri suprapuse pe o fotografie cu Turnul Eiffel şi mesajul „See mooore with AI”, această caracteristică a telefonului poate fi bătută în cuie.

Zvonurile de până acum sugerau că Huawei P20 va fi primul smartphone cu o cameră cu trei senzori principală. Diverse leak-uri au sugerat diverse amplasamente, de la poziţionarea lor central pe spate, asemeni modelului Mate 10 Pro, până la „copierea” ovalului din partea stângă a lui iPhone X. Imaginea trimisă de Huawei arată cele trei cercuri pe orizontală, ceva ce s-ar alinia la filosofia de design pe care compania a aplicat-o pentru modelele P9 şi P10.

Un alt lucru interesant este faptul că Huawei pune mare accent pe funcţiile de inteligenţă artificială pe care camera le va avea, care vor fi probabil mai avansate decât cele disponibile pe Mate 10. Având în vedere că procesorul Kirin 970 are nuclee neurale dedicate acestui tip de uz, cu siguranţă Huawei va încerca să implementeze mai multe capabilităţi de acest gen în toate aspectele software-ului EMUI.

Este curios însă faptul că un model de smartphone Huawei cu ecran edge-to-edge tocmai a trecut prin mâinile comisiei FCC din Statele Unite, lucru care se întâmplă în general cu puţin timp înainte de o lansare. Întrucât lansarea lui Huawei P20 este programată abia pentru 27 martie, în cadrul unui eveniment care va avea loc la Paris. Telefonul pare din schiţele prezente să fie acelaşi cu modelul pe care l-am văzut în fotografii de curând, cu o cameră verticală în partea stângă şi un display edge-to-edge decupat în partea de sus. Cu toate acestea, acest model ar putea fi P20 Lite, care s-ar putea să îşi facă apariţia la MWC, în ciuda faptului că modelul „standard” ar urma să se lanseze abia peste o lună.

Printre caracteristicile pe care le putem identifica de pe site-ul FCC se numără display-ul de 6”  pe format 19:9 şi rezoluţie 2.280 x 1.080 pixeli, acumulatorul de 2.900 mAh, decupajul din display şi dimensiunile reduse, fiind aproape la fel de mare precum ecranul, cu margini extrem de subţiri.

Având în vedere că Huawei va ţine un eveniment în cadrul MWC, în ciuda absenţei modelului P20 până la sfârşitul lunii martie, P20 Lite ar putea fi surpriza pe care producătorul chinez o pregăteşte pentru Barcelona.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult