Huawei Mate 20 Lite: detalii complete. Specificaţii tehnice, preţ şi data de lansare

31.08.2018
Huawei Mate 20 Lite: detalii complete. Specificaţii tehnice, preţ şi data de lansare

Procesorul Kirin 980 nu a fost singurul lucru pe care Huawei l-a adus la IFA 2018. Chiar dacă am primit o dată de lansare a seriei de dispozitive Mate 20 în cadrul evenimentului de prezentare al companiei, primul telefon care poartă acest nume a ajuns deja în magazine. Acesta se numeşte Mate 20 Lite şi vine echipat cu multe dintre capabilităţie pe care ne-am obişnuit să le găsim la dispozitive premium, acesta fiind doar puţin limitat în capabilităţi faţă de „fraţii” săi mai mari din segmentul high-end.

Huawei Mate 20 Lite – Design

Am văzut Huawei Mate 20 Lite în trecut în imagini neoficiale, iar design-ul final, prezentat de companie pare să confirme ceea ce am văzut până în prezent. Vorbim despre un dispozitiv de dimensiuni generoase, realizat din sticlă pe ambele părţi, cu o ramă metalică şi un decupaj în partea de sus a display-ului. Pe partea din spate avem un sistem dual camera şi un senzor de amprentă, iar pe margini găsim atât un port USB Type-C, cât şi un jack audio de 3,5mm, ceva ce modelele mai scumpe de la Huawei nu mai oferă.

Huawei Mate 20 Lite – Specificaţii

Noul model Mate 20 Lite beneficiază de un hardware de medie, însă superior celui pe care l-am întâlnit în ultimii doi sau trei ani pe modelele „lite” de la Huawei. Avem de a face cu un ecran IPS mare, cu diagonală de 6,3” şi rezoluţie Full HD+ (2.340 x 1.080 pixeli, 19,5:9) acoperit cu siclă 2.5D, un chipset complet nou, Kirin 710, echipat cu patru nuclee Cortex-A73 la 2,2 şi patru Cortex-A53 la 1,7 Ghz, cât şi cu un GPU ARM Mali-G51.

Memoria RAM vine într-un modul de 4 GB, în timp ce stocarea internă este de 64 GB, cu posibilitatea de a o extinde cu un card microSD de maximum 256 GB. Camera foto principală vine cu un senzor principal de 20 megapixeli f/1.8 şi unul secundar de 2 megapxieli pentru efectul de „portret”. Camera beneficiază de capabilitatea de filmare la 480 de cadre pe secundă în slow-motion şi include funcţii AI pentru detecţia scenelor. Huawei se laudă cu 500 de scenarii care pot fi recunoscute individual din 22 de categorii.

Camera de pe faţă beneficiază de senzor de 24 megapixeli principal şi un senzor secundar de 2 megapixeli. Acestea din urmă folosesc AI pentru recunoaşterea a 200 de scenarii din 8 categorii, însă şi pentru QMoji, clona Huawei de Animoji de la Apple sau AR Emoji de la Samsung. Desigur, funcţia de portret există şi pe faţă, aceasta oferind chiar şi procesare pentru schimbarea luninii. Totodată, Huawei se laudă cu preview în timp real al efectului HDR.

În cele din urmă, Mate 20 Lite se laudă cu un acumulator mare, de 3.750 mAh, care poate fi încărcat rapid folosind încărcătorul de 18W din pachet.

  • Chipset: Kirin 710 (4 x Cortex-A73 @ 2,2 GHz, 4 x Cortex-A53 @ 1,7 GHz + Mali-G51 GPU)
  • Display: 6.3” FHD+ (2.340 x 1.080 pixeli)
  • Memorie: 4 GB RAM
  • Stocare: 64 GB
  • Card: da, până la 256 GB
  • Camera principală: 20 MP f/1.8 + 2 MP
  • Camera frontală: 24MP + 2 MP
  • Baterie: 3.750mAh
  • Sistem de operare: Android 8.1 Oreo (EMUI 8.2)
  • Dimensiuni: 158.3 x 75.3 x 7.6mm
  • Greutate: 172g
  • Date: LTE / 3G / 2G
  • Conectivitate: Wi-Fi 802.11 b, g, n, ac/ USB Type-C
  • Culori: auriu, negru, albastru
  • Altele: Senzor de amprentă, Fast Charging, dual-SIM

Huawei Mate 20 Lite – Software şi AI

Telefonul vine echipat cu Android 8.1 Oreo la bază, peste care a fost aplicată interfaţa EMUI la versiunea 8.2. Aceasta asigură câteva capabilităţi în plus, pe lângă design-ul meniurilor specific Huawei. Majoritatea funcţiilor se învârt în jurul altoritmilor AI precum asistent de cumpărături AI, funcţii AI pentru optimizarea jocurilor, posibilitatea de reducere a zgomotului de fundal folosind AI în apeluri şi alte optimizări pentru reducerea consumului de baterie pe care le-am mai văzut în trecut.

Aceasta pare să fie ultima revizie importantă a software-ului EMUI înainte de trecerea la noua versiune bazată pe Android 9.0, care va veni cel mai probabil în primăvară, odată cu noua gamă de smartphone-uri Huawei P.

Huawei Mate 20 Lite – Preţ şi data de lansare

Mate 20 Lite este deja disponibil în Marea Britanie în oferta magazinelor de specialitate, la un preţ de 379 lire fără contract la un operator telcom. Acest preţ este echivalent cu 420 de euro, însă cel mai probabil Huawei va comercializa telefonul la o sumă „rotundă” de 399 euro în restul Europei. Data de lansare în magazine este stabilită pentru 5 septembrie.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult