Huawei a lansat Mate 9 Lite, o versiune mai modestă a noului său flagship

21.11.2016
Huawei a lansat Mate 9 Lite, o versiune mai modestă a noului său flagship

Huawei a lansat în China modelul Mate 9 Lite cel de-al patrulea smartphone al noii serii. Spre diferenţă de Mate 9 Standard, Porsche Design şi Pro, acesta se situează pe un nivel mai modest din punct de vedere al specificaţiilor hardware, cât şi al categoriei de preţ, fiind soluţia mid-range premium pentru cei care îşi doresc un smartphone capabil cu design atrăgător şi un sistem dual-camera.

Mate 9 Lite va fi probabil best-buy-ul Huawei din această familie de dispozitive, fiind echipat cu hardware destul de capabil pentru a satisface nevoile chiar şi unor utilizatori mai exigenţi, fără să renunţe calitatea construcţiei. Compromisurile sunt însă evidente şi oarecum de aşteptat, compania chineză alegând un procesor mai lent, camere foto cu rezoluţie mai mică şi un display mai modest pentru realizarea acestuia.

Display-ul lui Mate 9 Lite păstrează dimensiunile lui Mate 9 Pro şi rezoluţia versiunii standard (5,5” cu rezoluţie Full HD), iar spatele dispozitivului este metalic în totalitate. La baza sa stă un chipset proprietar HiSilicon Kirin 655 din gama mid-range cu opt nuclee la 2,1 GHz, care poate fi configurat fie cu 3 GB memorie RAM şi 32 GB spaţiu de stocare sau 4 GB memorie RAM şi 64 GB spaţiu de stocare. Sistemul dual-camera este similar cu cel de pe modelele superioare, însă renunţă la branding-ul Leica şi la o bună parte din rezoluţie. Camerele de pe spate sunt echipate cu senzori de 12 megapixeli, în timp ce camera frontală oferă rezoluţie de doar 2 megapixeli. Acumulatorul de 3.340 mAh ar trebui să fie de ajuns pentru autonomie de medie în utilizare normală pentru componentele alese.

O ultimă menţiune legată de Huawei Mate 9 Lite ar fi software-ul integrat, acesta fiind livrat cu Android 6.0 şi vechea interfaţă EMUI 4.1. Telefonul va fi disponibil în curând în China şi va ajunge în viitorul apropiat şi în Europa, întrucât este deja listat pe site-ul internaţional al companiei. Momentan nu a fost confirmat un preţ oficial sau o dată de lansare concretă.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult