Huawei ar putea lansa modelele P40 cu un standard WiFi proprietar: WiFi 6 Plus, cu viteze de transfer mai mari

21.02.2020
Huawei ar putea lansa modelele P40 cu un standard WiFi proprietar: WiFi 6 Plus, cu viteze de transfer mai mari

Huawei P40, următoarea serie de smartphone-uri de top a producătorului numărul 2 în lume, urmează să fie lansată cândva spre sfârşitul lunii martie. Conform unor noi informaţii neoficiale, se pare că Huawei consideră că standardul WiFi 6, folosit de Samsung, Apple şi alţi producători de top pe modelele lor cele mai avansate, este cam „lent”, aşa că va dezvolta o soluţie proprietară numită WiFi 6 Plus, care va asigura viteze de transfer mai mari.

În acest moment, tehnologia WiFi 6, sau 802.11ax, poate atinge viteze teoretice maxime de aproximativ 11 Gbps, însă în realitate, sportul de performanţă faţă de 802.11ac (WiFi 5) este de aproximativ 37% la nivelul vitezelor de transfer şi de 75% la capitolul latenţă. Conform zvonurilor publicate de IT Home, Huawei dezvoltă o alternativă la WiFi 6 cu viteze de transfer mai mari, o soluţie propritară.

Pentru a putea beneficia de vitezele de transfer mai mari şi probabil de o latenţă mai bună, utilizatorii vor trebui să cumpere şi un router Huawei compatibil cu tehnologia WiFi 6 Plus. Aceasta nu este prima dată când Huawei merge în direcţia realizării de standarde proprietare pe care să le controleze complet.

În urmă cu mai bine de un an, compania a prezentat cardurile nano memory, de forma cartelelor nano-SIM. Acestea sunt produse exclusiv de Huawei şi există doar în variante de 128 GB. În acest moment, un card Nano Memory de 128 GB este listat pe eMAG la preţul de 459 de lei, un preţ semnificativ mai mare decât a unui card microSD tradiţional, cu viteză de transfer similară (90MB/s).

Acest lucru poate însemna că Huawei se pregăteşte să lanseze şi routere proprietare care să asigure vitezele maxime de transfer pentru telefoanele sale, la preţuri mai mari decât ale concurenţei din piaţă.

Momentan este vorba doar despre un zvon, deci va trebui să aşteptăm până când evenimentul de lansare Huawei va trece pentru a putea confirma sau nu aceste informaţii.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult