Huawei ar putea lansa P30 Lite (2020) foarte curând

20.12.2019
Huawei ar putea lansa P30 Lite (2020) foarte curând

Huawei are o strategie ciudată pentru lansarea smartphone-urilor sale din gama mid-range. Uneori, compania păstrează un nume precum P30 Lite pentru mai multe generaţii, chiar dacă eventualele variante P40 Lite sau P50 Lite vor fi lansate în aceeaşi perioadă. Astăzi aflăm că la începutul anului viitor vom primi pe piaţă un nou smartphone Huawei P30 Lite (2020), o revizie hardware care ar putea aduce mai multe noutăţi pe seria de dispozitive accesibile ale companiei.

MySmartPrice citează informaţii de la Ishan Agarwal, un leaker din India, care spune că în perioada următoare, Huawei va lansa un nou model Huawei P30 Lite, varianta 2020, care va ajunge pe piaţa din Europa. Telefonul va fi disponibil în culorile Albastru şi Cristal, cu un preţ de aproximativ 350 de euro, mai ieftin decât alte variante lite din trecut, dar mai scump decât modelele din gama Huawei P Smart.

Această strategie nu este tocmai nouă. Huawei a folosit numele P20 Lite (2019) pentru un dispozitiv lansat în luna iunie, după ce în primăvară lansase Huawei P30 Lite. Upgrade-urile variantei P30 Lite (2020) nu sunt momentan cunoscute, însă cu siguranţă vor exista câteva diferenţe hardware şi în special software între cele două modele.

În primul rând, ne aşteptăm ca sistemul de operare pre-instalat să fie Android 10 cu EMUI 10, acesta urmând a fi primul mid-range Huawei din Europa livrat cu această versiune software. Fiind vorba despre un dispozitiv complet nou, ne aşteptăm ca acesta să fie livrat cu Huawei Mobile Services, fără aplicaţii şi servicii Google, în timp ce la nivel hardware ar putea apărea mici îmbunătăţiri.

Camera foto ar putea fi un aspect la care Huawei să poată îmbunătăţi performanţa, întrucât restul de specificaţii (un procesor Kirin 710 şi 8 GB RAM) ar putea fi în continuare de ajuns pentru un astfel de dispozitiv.

La nivel de design, Huawei a demonstrat în ultima perioadă că se poate adapta. Unele modele încă vin livrate cu ecran cu notch, altele au o simplă perforare într-un colţ, în timp ce altele pot fi livrate cu camere retractabile. P30 Lite-ul original a fost livrat cu notch în formă de picătură de apă şi probabil că va rămâne aşa şi pe P30 Lite (2020), camerele retractabile fiind păstrate pentru modelele P Smart, iar telefoanele cu ecran perforat fiind incluse în gamele Huawei Nova şi Honor.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult