Huawei confirmă lista de dispozitive Honor care vor fi actualizate la Android Q. Este foarte scurtă

27.06.2019
Huawei confirmă lista de dispozitive Honor care vor fi actualizate la Android Q. Este foarte scurtă

După ce Huawei a confirmat săptămâna trecută o listă de dispozitive pe care speră să le poată actualiza la Android Q în cazul în care sancţiunile SUA nu vor fi ridicate, compania a revenit acum şi cu o listă de dispozitive Honor pe care le va aduce la zi cu sistemul de operare. Spre diferenţă de lista de 17 dispozitive din gama Huawei, Honor are listate doar trei modele pe care promite că le va actualiza la Android Q atunci când acesta va fi disponibil.

Honor UK promite în mod public că rămâne devotat clienţilor, într-o declaraţie oficială publicată pe site-ul companiei. Iată textul integral:

„În cadrul Honor, ne place să punem clientul pe primul loc, indiferent de problemele cu care ne confruntăm.

Toate smartphone-urile Honor vor continua să primească actualizări de securitate şi pentru sistemul de operare Android.

Oricine a cumpărat deja sau urmează să cumpere un smartphone Honor va putea continua să acceseze aplicaţiile pe care le-au folosit dintotdeauna. Toate dispozitivele vor continua să fie acoperite de garanţia noastră de producător şi vor primi suport tehnic complet.

Cele mai populare modele ale noastre din prezent, din seria Honor 20, adic[ Honor 20 Lite, Honor 20 şi Honor 20 Pro, vor putea accesa Android Q.

Ştim că aveţi şi alte întrebări şi vom veni cu noi informaţii foarte curând.”

Practic, compania confirmă faptul că telefoanele sale vor continua să fie actualizate cu patch-uri de securitate oferite de Google, probabil din obligaţii contractuale, întrucât dispozitivele sunt deja pe piaţă şi au primit deja certificare, însă nu toate vor putea fi actualizate la Android Q.

Singurele confirmate 100% că vor putea accesa noua versiune de Android de la Google sunt cele trei modele Honor 20, Honor 20 Pro şi Honor 20 Lite, lansate la sfârşitul lunii trecute, la scurt timp după ce Statele Unite au anunţat sancţiunile asupra companiei Huawei. Alte dispozitive recente, precum Honor View 20, Honor 8A sau Honor 8S probabil că vor rămâne blocate la Android Pie pentru viitorul apropiat.

 

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult