Huawei lansează Honor View 20, un smarphone cu ecran perforat şi cameră foto de 48MP

Huawei lansează Honor View 20, un smarphone cu ecran perforat şi cameră foto de 48MP

Atât Sony, dar şi Samsung, au lansat recent noi senzori pentru camere foto cu rezoluţie 48MP, oferind fundaţia pentru o nouă cursă a megapixelilor între producătorii de telefoane inteligente.

Primul sosit este Honor View 20, un smartphone care preia senzorul IMX586 dezvoltat de Sony. Aşteptat pentru lansare în data de 22 ianuarie, Honor View 20 vine cu specificaţii destul de îndrăzneţe, comparabile unui vârf de gamă din anul 2018. Succesor pentru modelul mid-range Honor View 10, noul View 20 vine motorizat de chipsetul Kirin 980 şi foloseşte un ecran perforat.

Noua modă după telefoanele cu „breton”, ecranul perforat  promite mai mult spaţiu de afişare util, fiind în esenţă o soluţie intermediară spre designul cu cameră foto „invizibilă”, ascunsă la fel ca senzorul de amprente, sub suprafaţa activă a ecranului.

Revenind la senzorul de 48MP rezervat pentru camera foto principală, acesta este fizic mai mare decât soluţiile întâlnite de obicei la produse smartphone, dimensiunea de 1/2” presupunând unele compromisuri pentru acomodarea unui grup optic ceva mai voluminos. Potrivit informaţiilor furnizate de Sony, senzorul IMX586 combină informaţia fiecărui pixel individual cu cea a pixelilor adiacenţi, rezultând o imagine de calitate comparabilă unui senzor optic de 12MP, cu pixeli de 1.4µm (0.8µm în mod nativ). Concret, senzorul de imagine funcţionează în modul 48MP când lumina ambiantă este suficientă şi comută în cel de 12MP atunci când este nevoie de sensibilitate crescută pentru obţinerea pozelor în condiţii de lumină slabă.

Pe lista dotărilor oferite de Honor View 20 mai intră şi o tehnologie numită Link Turbo, care permite combinarea conexiunilor Wi-Fi şi LTE 4G pentru maximizarea vitezelor la download de dişiere.

Pentru detalii complete şi imagini de prezentare cu Honor View 20 va trebui să aşteptăm evenimentul de lansare pregătit pentru anul viitor.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult