Huawei Mate 30 Pro apare în noi imagini cu ecran foarte curbat şi cameră rotundă

19.08.2019
Huawei Mate 30 Pro apare în noi imagini cu ecran foarte curbat şi cameră rotundă

Zvonurile despre Huawei Mate 30 Pro încep să prindă un contur destul de clar. Telefonul va fi prezentat oficial cândva în luna septembrie, în apropierea lansării din magazine a noilor dispozitive iPhone, iar design-ul dispozitivului va fi semnificativ diferit faţă de cel al generaţiilor precedente. O nouă fotografie cu telefonul în libertate confirmă din nou utilizarea unui ecran cu o curbură „extremă” şi prezenţa unui „notch” în partea de sus a ecranului.

Se pare că Huawei testează intenziv modelul Mate 30 Pro în „libertate” şi chiar dacă încearcă să mascheze design-ul acestuia folosind carcase din plastic, anumite elemente sunt imposibil de ascuns. De exemplu, ştim deja din listele de specificaţii tehnice neoficiale că telefonul va beneficia de un ecran cu diagonală mare, de 6,7”, cu o curbură neobişnuită. Telefonul din imagine are un astfel de ecran, marginile laterale ajungând pe margini mai mult decât în cazul altor dispozitive Huawei de până acum.

În partea de sus a ecranului pot fi observate pictogramele uzuale pentru semnal şi baterie, însă bara de sus este întreruptă de un ansamblu de camere şi probabil un sistem de autentificare prin recunoaştere facială, similar cu cel de pe Mate 20 Pro. Astfel, acest model pare să se întoarcă la design-ul cu „notch”, fără să adopte una dintre metodele mai moderne de design precum un notch în formă de picătură de apă sau ecranul perforat.

Pe partea din spate, situaţia este şi mai interesantă. Compania încearcă să ascundă complet ansamblul de cameră folosind husa, punând chiar şi o zonă neagră de formă pentru a induce privitorii în eroare. Camera foto este însă ascunsă în spatele unei uşiţe din plastic. Din aceste imagini un putem să vedem forma exactă a camerei şi numărul de lentile, însă o nouă imagine cu o husă sugerează că vom avea de a face cu design-ul circular care a mai apărut şi în alte imagini neoficiale.

Atât carcasa de protecţie de la Huawei, cât şi cea realizată pentru telefon de parteneri pare să vină echipată cu un decupaj în plus pe partea din spate, care din imaginile de până acum sugerează că ar putea fi vorba despre un microfon avansat.

La nivel de hardware intern, Huawei ar putea dezvălui Kirin 990, un nou chipset mobil realizat pe procesul de fabricaţie de 7nm. Cel mai probabil, modelul Huawei Mate 30 Pro va fi livrat şi într-o variantă 5G alături de modemul Balong 5000, acelaşi pe care compania l-a folosit şi pentru realizarea modelului Mate 20 X 5G.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult